Gå videre til innhold
Hete utetrender forlenger den gode sommerfølelsen

Pressemelding -

Hete utetrender forlenger den gode sommerfølelsen

Nekter du å gi slipp på balkong- og terrassetiden trass i at temperaturene er på vei ned? Dette må du tenke på når du handler utevarmer.

Sommeren 2013 har vært strålende i store deler av landet, men nå er den ubønnhørlig på hell.

Men man trenger ikke å pakke ned utemøbler og grill riktig ennå. Det finnes nemlig råd for deg som vil tyne litt ekstra ut av balkongen eller terrassen.

- En utevarmer, eller terrassevarmer som det også kalles, lar deg nyte kveldene utendørs, selv når gradestokken begynner å krype nedover, sier Thomas Brandsnes, innkjøpssjef i Elkjøp Nordic for sesongvarer.

Han kan videre fortelle at trenden nå klart heller mot at folk går vekk fra gassvarmere og over til elektriske løsninger.

Gassutstyret brenner nemlig ikke bare gass - også penger!

– Ulempen med gassvarme er at det koster mye i bruk. En ordinær gassbrenner forbruker ca. én liter gass i timen. En gassflaske med ti liter gass, koster gjerne rundt 300 kroner. Dette vil si at det koster omtrent 30 kroner i timen for å holde deg varm med gass, sier Brandsnes.

Han tror nå at gassvarmere på sikt kan være i ferd med å forsvinne for godt.

– Vi ser at våre kunder i større grad ønsker seg elektriske varmere, og jeg ser ingenting som vil snu denne trenden i nærmeste framtid, sier Brandsnes. 

Ola og Kari Nordmann vil nemlig i større og større grad ha elektriske infrarøde varmelamper til å gjøre småkjølige kvelden noe hetere.

Da er det spesielt gledelig at prisene på disse nå har kommet ned på et nivå som de fleste kan ha råd til.

– For noen år siden kostet slike lamper med infrarød varmekilde mellom 6.000 og 7.000 kroner. Slik er det heldigvis ikke nå, sier Brandsnes.

Brandsnes anbefaler infrarøde varmelamper til de fleste typer uteområder. Både til balkong og til terrasser.

Har man en større terrasse som trenger varme, må man sørge for at man henter strømmen fra ulike kurser.

Man kan også kontakt en elektriker for å legge opp et par nye kurser, slik at sikringen ikke overbelastes og ryker.

For eksempel vil en 10A kurs kunne belastes med en lampe på ca. 2000 watt.

Når Brandsnes i Elkjøp skal forklare effekten av infrarød varme for sine kunder, sammenligner han det med påskesola.

– Det er som når du sitter i solveggen på hytta. Det kjennes varmt ut, men det er kaldt i lufta, forklarer han.

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway