Gå videre til innhold
Har du skuffer og skap fulle av ubrukt elektronikk? Lever inn din gamle elektronikk og få avslag eller gavekort. Foto: Gigantti Oy Ab.
Har du skuffer og skap fulle av ubrukt elektronikk? Lever inn din gamle elektronikk og få avslag eller gavekort. Foto: Gigantti Oy Ab.

Pressemelding -

I dag lanserer Elkjøp Elpant!

Nå kan Elkjøps kunder levere inn sin gamle elektronikk og få gavekort eller rabatt på sitt neste kjøp. Med Elpant går elektronikkjeden et steg lenger for å engasjere flere til å resirkulere gammel og utgått elektronikk.

- Du kan pante alt av hjemmeelektronikk og hvitevarer, forteller Stina Winther, bærekraftansvarlig i Elkjøp Norge. Hun er overbevist om at dette vil bidra til at enda flere vil levere inn elektronikken sin.

Winther forteller at et av målene med Elpant er at de verdifulle mineralene i produktene skal føres tilbake til markedet, slik at de kan gjeninnføres i en sirkulær økonomi.

- Elkjøp resirkulerer rundt 16 000 tonn elektronisk avfall hvert år, og rundt 82 prosent av produktene som samles inn brukes som råvarer til å produsere nye produkter. Ambisjonen vår er at alle solgte produkter på sikt skal resirkuleres og brukes om igjen i nye produkter, fremfor å utvinnes på nytt fra sårbar natur, men for å få til det er vi nødt til å engasjere flere til å levere brukt elektronikk. Derfor lanserer vi nå Elpant, sier hun.

Unikt Minecraft-samarbeid

Nylig lanserte også Elkjøp Urban Miner i samarbeid med Microsoft, hvor Elkjøps kunder belønnes med Minecoins dersom de resirkulerer den gamle elektronikken sin.

- Dette er et samarbeid som er litt utenom det vanlige. Her bruker vi en av verdens største hobbyer til å engasjere nye målgrupper og gjøre det litt morsommere å levere inn utgått elektronikk, sier Stina og legger til at du selvsagt kan få Minecoins i tillegg til pantebeløpet.

Millioner av produkter støver ned i norske hjem

Ifølge en fersk undersøkelse fra SSB er andelen av befolkningen som oppbevarer mobiltelefon, bærbar PC og nettbrett hjemme når det ikke brukes lengre, hele tre ganger så høy som andelen som har levert de samme type produktene til gjenvinning. Når vi i tillegg vet at elektroniske produkter består av en rekke verdifulle metaller og mineraler det er knapphet på, og at etterspørselen kommer til å øke betraktelig de neste årene, betyr det at det haster å resirkulere mer elektronikk.

- Vi kan alle kjenne oss igjen i at det ligger gamle telefoner, nettbrett og kameraer med mer og støver ned i skuffer og skap, men det kanskje ikke alle vet er at disse produktene inneholder verdifulle mineraler som kan gjenvinnes og brukes igjen, sier Stina og legger til:

- Jorda er langt fra utømmelig, og alt som produseres krever naturressurser. Gamle elektroniske produkter inneholder verdifulle mineraler som kobolt, nikkel, litium, kobber, gull og sølv, i tillegg til plast, glass og andre materialer som også kan gjenvinnes. Derfor er det viktig at vi gjør det vi kan for å bidra til at så mye som mulig blir samlet inn, avslutter Winther.

Slik fungerer Elpant:

  1. Finn frem den gamle elektronikken din.
  2. Sjekk hva den er verdt i Elkjøps pantekalkulator.
  3. Ta med de gamle produktene dine til Elkjøp. Sett igjen store varer i butikkens returområde og ta bilde med mobilen.
  4. Gå inn og henvend deg til betjeningen.
  5. Motta elektronisk gavekort, eller rabatt på neste kjøp.

Du vil ikke få pant for tilbehør eller forbruksvarer som ladere og batterier, men Elkjøp tar gjerne imot og resirkulerer disse produktene for deg.

Related links

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway