Gå videre til innhold
I dag lanseres "LIVE shopping" hos Elkjøp som gir deg assistanse gjennom skjermen. Foto: Unsplash.com
I dag lanseres "LIVE shopping" hos Elkjøp som gir deg assistanse gjennom skjermen. Foto: Unsplash.com

Pressemelding -

I dag lanserer Elkjøp LIVE shopping

Elektronikkjeden setter stadig i gang nye tiltak for å hjelpe i dagens situasjon, med en «ny» digital hverdag. I dag lanseres tjenesten «LIVE shopping», hvor du ved hjelp av lyd og bildeoverføring får live assistanse og veiledning fra ansatte i butikk. 

På grunn av COVID-19 er flere hjemme enn vanlig, naturlig nok, med hjemmekontor, hjemmeskole og av andre årsaker som karantene. Det vil Elkjøpsjef Fredrik Tønnesen hensynta og lanserer nå LIVE shopping som skal gi opplevelsen av å være i et av Elkjøp sine varehus.

- Kundene våre skal kunne få rådgivning og hjelp som de er vant med, også når det ikke er mulighet for å forlate hjemmet sitt. Vi skal gjøre det vi kan for å bidra til å redusere smitterisiko, forteller han.

Tjenesten fungerer slik at man gjennom Elkjøps nettsider booker 20 minutter med LIVE shopping. Deretter vil det komme en link til Microsoft Teams, hvor du vil møte en av Elkjøps spesialister. Hvilken kategori kundene ønsker hjelp med, velges på forhånd.

Deretter tar en Elkjøp-ansatt deg med rundt i butikken, svarer på spørsmål og veileder etter behov.

- Vi er alle rammet av Corona-epidemien på en eller annen måte. Og det er ingen tvil om at dette er en situasjon som er spesiell og krevende. Det aller viktigste for oss nå er å ivareta alle ansatte og kunder. Det er nye behov som har meldt seg hos forbrukerne, og det må vi lytte til samtidig som vi snur oss raskt, sier Tønnesen.

Har jobbet på spreng

El-kjeden har den siste tiden kommet med flere tiltak for å gjøre det enklere, tryggere og smidigere å handle.

- Vi har virkelig jobbet på spreng de siste ukene for å innføre tiltak som først og fremst ivaretar sikkerheten til våre ansatte og kundene våre. Det har vært og er vår aller viktigste prioritet, forteller Elkjøpsjefen.

I løpet av noen dager har Elkjøp lansert tidligere åpningstider for eldre og mennesker i risikogrupper, klikk og hent på parkeringsplassen, kontaktløs betaling med Vipps i samtlige butikker og nå LIVE shopping.

- Det er viktig at vi tar sjanser og lanserer nye tjenester vi har tro på at kundene våre ønsker seg. Denne gründerånden vi nå opplever internt, imponerer meg og gjør meg vanvittig stolt, forteller Elkjøpsjefen som er glad for å kunne bidra i den nasjonale dugnaden med å tilgjengeliggjøre varer og tjenester etter behov.

LIVE shopping hos Elkjøp vil være tilgjengelig i løpet av fredag 27. mars på elkjop.no.

Emner


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway