Følg Elkjøp Norge

Julegavene fra Elkjøp kan byttes helt til 24. januar

Pressemelding   •   des 17, 2014 07:00 CET

Redd for at gavene ikke slår til? Elkjøp utvider returretten i julen! Samtidig lanserer Elkjop.no egen julegavehjelper slik at man finner gavene som ikke trenger å byttes.

Elkjøp-gaver Ole og Kari Nordmann får under treet i år kan prøves gratis i opp til 30 dager, før du bytter dem mot andre varer eller får pengene tilbake.

Dette gjelder også i jula, bare i en utvidet versjon!

- Siden du får gavene først på julaften, varer bytteretten helt til 24. januar – uansett når julegaven først ble kjøpt. Vi vil jo definitivt ikke at folk skal gå glipp av Elkjøp-garantiene sine i jula, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Atle Bakke.

Se etter byttelappen

For å få pengene tilbake for en julegave, trenger kundene byttelapp. Det skal følge med alle gaver kjøpt på Elkjøp. Ellers gjelder de vanlige byttereglene: Du kan prøve produktet i opptil 30 dager. Skal du bytte, må varen være i like god stand som da den ble kjøpt.

Og det er noen unntak: Mobiltelefoner og produkter med abonnement byttes dessverre ikke, mens spill, programvare og filmer må ha ubrutt emballasje. Disse kan altså ikke prøves hjemme.

Få hjelp til å velge riktig

- Elkjøps medarbeidere har som alltid forberedt seg maksimalt på å hjelpe folk med å finne de beste julegavene. I år har vi også spurt folket til råds for å finne de beste tipsene, forteller Bakke.

I år har nemlig elektronikkjeden gått vitenskaplig til verks for å finne ut hva nordmenn egentlig ønsker seg under treet.
 
- Vi har spurt 10.000 mennesker hva de ønsker seg til jul, og lansert en egen julegavehjelper på nettsidene våre basert på svarene. Er du usikker på hva du skal kjøpe til noen, er dette et glimrende sted å starte, tipser Bakke.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.