Gå videre til innhold
Elkjøp Norge vokser 11,5 prosent sammenlignet med fjorårets resultat, tilsvarende en omsetningsvekst på mer enn 1,2 milliarder.
Elkjøp Norge vokser 11,5 prosent sammenlignet med fjorårets resultat, tilsvarende en omsetningsvekst på mer enn 1,2 milliarder.

Pressemelding -

Kanon-år for Elkjøp Norge

Elkjøp vokser 11,5 prosent sammenlignet med fjorårets resultat. Det tilsvarer en omsetningsvekst på mer enn 1,2 milliarder kroner for regnskapsåret 2017/18.


- Vi har lagt bak oss et fantastisk år, med kraftig vekst i omsetning, økt driftsresultat og økning i markedsandeler, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen.

Elkjøp ville ta ut det beste fra to kjeder da de slo sammen Elkjøp og Lefdal i starten av 2018. Det ble fullklaff.

Sammen med en kraftig vekst i salg av gaming-utstyr, større TV-er, mobiltelefoner og DAB-radioer, var sammenslåingen blant hovedgrunnene til at elektronikkjeden noterte nok et rekordresultat da bøkene for 2017/18 ble gjort opp.

- Vi er stolte og glade over at kundene fortsetter å velge oss når de skal handle elektronikk og kjøkken. Det er også svært gledelig å se at de tidligere Lefdal-kundene har blitt med videre etter sammenslåingen. I disse butikkene har vi økt salget etter at vi satset på én merkevare med enda sterkere kundegarantier, sier Tønnesen.

Elkjøp-sjefen finner det også gledelig at alle kategorier har bidratt positivt til det gode resultatet.


Satsing på spill har betalt seg

Et område som virkelig har skutt fart i Elkjøp, er gaming. 

- Vi har satset og jobbet hardt over tid for å bli en seriøs og fullverdig aktør for en kundegruppe som vet hva de ønsker seg. Da er det deilig å se tall som 1.000 prosent vekst på PC-komponenter, over 50 prosent vekst på salg av både skjermer, headset, tastatur og mus – samt at konsollsalget vokser med mer enn 30 prosent, sier Tønnesen.


Nordmenn handler større og dyrere

I øvrige tech-kategorier kommer veksten både fra nye produktgrupper, men også en endring i nordmenns handlemønster. Folk kjøper dyrere og større ting, ifølge Elkjøps salgsoversikter. Dette gjelder både mobilmarkedet og TV-markedet. 

- «Folkestørrelsen» på TV blir stadig større, og vi ser at vi selger stadig mer 65- og 75-tommers TV-er. Samtidig har også mobiltelefoner til over 10.000 kroner har kommet på markedet, sier Tønnesen.

Folk er også opptatt av å investere enda mer i helse, og flere tar teknologien i bruk for å få fart på treningen. 

- Vi ser en økning i 21 prosent i snittpris på puls- og smartklokker, opplyser Tønnesen.


Kjøkken-boom og DAB-effekt

Salg av EPOQ-kjøkken har virkelig fått fart de siste årene, og 2017/18 var ikke noe unntak: Tønnesen rapporterer om en salgsvekst på 25 prosent. Integrerte hvitevarer er trenden for oppussingsglade nordmenn.

Vi er også glade i grill her til lands, og det gjenspeiles i Elkjøps resultater.

- Også her er større og dyrere en gjenganger, sier Tønnesen. 

Han forteller videre at stadig flere investerer i robot-hjelp både inne og ute.

- Robotgressklippere har også økt kraftig sammenlignet med tidligere år, og vi finner mange av disse i norske hager nå.

FM til DAB bidro i løpet av regnskapsåret 2017/18 har også bidratt til pluss i boka for Elkjøp.

- Vi hadde naturlig nok en kraftig vekst i salg av DAB-radioer. På lydfronten er fortsatt hodetelefoner med og uten støydemping en bestselger, sier Tønnesen.


Elkjøp Norges omsetning i regnskapsåret 2017/2018 landet på 12,01 milliarder kroner, opp fra 10,77 milliarder i fjor, noe som tilsvarer en vekst på 11,5 prosent. 

Emner

Kategorier


Elkjøp Nordic as er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 415 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway