Gå videre til innhold
På grunn av smittereduserende hensyn kan du ikke game hos Elkjøp nå. Men elektronikkjeden har funnet en smart måte å bruke de på. Foto: Elkjøp Norge
På grunn av smittereduserende hensyn kan du ikke game hos Elkjøp nå. Men elektronikkjeden har funnet en smart måte å bruke de på. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Låner ut gamingmaskiner til forskning på Covid-19

Selv om det av smittehensyn ikke er mulig å game i Elkjøps butikker akkurat nå, går datamaskinene døgnet rundt. Datakraften lånes ut til forskere i jakt på et Covid-19-gjennombrudd. 

Over 200 gamingmaskiner fra Elkjøp har de siste dagene blitt koblet på det verdensomspennende Folding@Home-nettverket, som lar privatpersoner donere datakraft til forskning. Prosjektet ble utviklet ved Stanford University for 20 år siden – og siden har datamaskiner fra alle verdens hjørner bidratt til svar på gåter om sykdommer som Alzheimer og Parkinson.

Nå brukes datakraften til forskning på behandling og vaksine mot koronaviruset.

- Slår man sammen alle gamingmaskinene vi har utstilt i våre butikker blir det fort veldig mye prosesseringskraft. Da dette forslaget kom fra en ansatt var det et fantastisk initiativ som vi ble med på umiddelbart, forteller Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge.

Mer kraft enn supercomputere

Parallelt med at koronaviruset har spredt seg fra land til land, har svært mange gamere og entusiaster lånt bort ledig datakraft. Til sammen har Folding@Home fått tilgang på nesten 470 PetaFLOPS prosesseringskraft. For å sette det i perspektiv er det mer enn verdens sju kraftigste supercomputere til sammen.

Mens én maskin alene ville ha brukt svært lang tid på å tallknuse data om Covid-19, kan noen hundre datamaskiner sammen løse komplekse regnestykker på få dager, som igjen kan gi svar på hva som skal til for å knekke viruset.

- Man kan spøke med at vi gamere trives godt med mye hjemmetid foran PCen i disse dager. Men jeg tror mange har et ønske om å bidra så mye som mulig for å komme tilbake til hverdagen. Også ansatte i hjemmekarantene har lurt på hvordan de kan sette opp sin private PC for å være med på Elkjøps «folding-team». Det er innmari fint, sier Øyo. 

Emner

Kategorier


Fakta om Folding@home:

  • Folding@Home er et såkalt distributed computing-program til bruk i forskning omkring sykdommer, sammensetning av nye medisiner og andre former for molekylær dynamikk.
  • Programtypen sørger for å fordele data over flere maskiner for å korte ned på tiden som trengs for å prosessere større mengder data.
  • Alle kan bli med på Folding@Home, uten noen kostnader, ved å laste ned programmet til datamaskin. Man kan danne og bli med lag som samarbeider om å prosessere mest mulig data.
  • Gjennom de siste 20 årene har det blitt skrevet mer enn 200 avhandlinger på bakgrunn av resultater non-profit-nettverket har jobbet frem.

Kilde: Wikipedia

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway