Gå videre til innhold
Andreas Westgaard, ansvarlig for smarte hjem i Elkjøp Nordic, og Tom Scharning, CEO i Datek er godt fornøyde med avtalen.
Andreas Westgaard, ansvarlig for smarte hjem i Elkjøp Nordic, og Tom Scharning, CEO i Datek er godt fornøyde med avtalen.

Pressemelding -

Lette verden rundt etter smarthjem-partner – fant den på Lillestrøm

Elkjøp solgte i fjor smarthjemprodukter for mer enn en milliard kroner, og regner i dette regnskapsåret med fortsatt sterk vekst. Nå velger de norsk selskap til utvikling av produkter for det nordiske markedet.

Elkjøp har det siste året sett en stor økning i interesse og etterspørsel etter produkter og tjenester tilknyttet smarte hjem. I tillegg til lys, musikk og varme, kommer nå en rekke produkter som gir økt trygghet i hjemmet. Kundene kan selv sette opp systemer for overvåkning av blant annet fukt i kjeller og røyk. I tillegg kommer også tjenester for smart strømstyring, slik at husstanden både sparer strøm og opplever bedre komfort.

Sentralt i satsingen står gode produkter som kan fungere på kryss av ulike plattformer.

- En av de største utfordringene for å rulle ut smarthjem er kompleksiteten. Denne ønsker vi å redusere, slik at det blir enkelt for kunden å kunne finne produkter som passer på kryss av ulike økosystemer – uavhengig av plattform. Dette kan være produkter som sensorer, lys og smarte kontakter, dørlås, alarm og strømstyring. Da disse produktene først kom var det nesten umulig å koble dem sammen. Du måtte typisk ha én app for hver enhet, og ingen av dem snakket sammen. Det var jo ikke særlig smart. Nå leveres de fleste produktene med åpne standarder, og det har blitt veldig lett for den enkelte å koble tingene sammen, og virkelig skape det smarte hjemmet som vi ser at stadig flere ønsker seg, sier Andreas Westgaard, ansvarlig for smarte hjem i Elkjøp Nordic.

I konkurranse med produsenter i hele verden, endte Elkjøp med å velge norske Datek til å utvikle smarthjemprodukter for det nordiske markedet. Datek er Norges ledende leverandør av tilpassede løsninger for kommunikasjon maskin-til-maskin og internet-of-things. Selskapet har et trettitalls ansatte på Lillestrøm, og ligger langt fremme innenfor sin kategori.

- Da vi skulle velge en partner på dette området, hadde vi mange å velge mellom. Det er et utall leverandører i hele verden som er gode innenfor dette feltet. Flere av dem jobber vi med allerede. Men i våre samtaler med Datek kom det raskt frem at vi var helt på samme spor. Gode produkter som kan fungere på kryss av ulike økosystemer, som er enkle for kunden å forstå og sette opp selv, som også har et design som appellerer til nordiske forbrukere. At Datek er fysisk nære oss også, er heller ingen ulempe. Det har gjort det enkelt og effektivt for oss å utvikle produktene, sier Westgaard.

Produkter Elkjøp og Datekhar utviklet sammen er blant annet røykvarsler, fuktsensor, bevegelsessensorer og magnetkontakter til dører og vinduer.

- Datek er stolte over at Elkjøp har valgt Datek som teknologipartner for smarthusprodukter i Norden. Helt siden Elkjøp var pioneren som gjorde mobiltelefoner til allemannseie på 90-tallet har Elkjøp vært driver for å få høyteknologi ut til nordiske forbrukere. Datek er et teknologiselskap som har lang erfaring og utvikler produkter i verdensklasse. Jeg er sikker på at nærheten, med korte beslutningsveier og samme kultur vil føre til suksess i årene fremover, sier Tom Scharning, administrerende direktør i Datek.

Produktene skal selges i alle Elkjøps butikker i hele Norden under merkenavnet Apex, og forventes å komme på markedet i første halvdel av 2020.


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Om Datek

Norsk teknologibedrift etablert i 1997. Utvikler og leverer smarte produkter og løsninger for byer, hjem og innen helse.

Datek har utviklet løsninger basert på trådløs teknologi bl.a til flåtestyring av tog, buss og bil, sporing av gjenstander, bakkesystemer på flyplasser osv.

Datek har 32 ansatte lokalisert i Lillestrøm, og er eid av ansatte og selskapets styre.

I 2018 omsatte selskapet for 61 millioner kroner, med et driftsresultat på 8,4 millioner kroner.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway