Gå videre til innhold
I november kommer Linda Frid Andresen på plass som administrerende direktør for Elkjøp Norge.
I november kommer Linda Frid Andresen på plass som administrerende direktør for Elkjøp Norge.

Pressemelding -

Linda Frid Andresen ny leder i Elkjøp Norge

Andresen kommer fra stillingen som kjededirektør i Vinmonopolet. Hun har i tillegg lang erfaring fra norsk varehandel som administrerende direktør i både Fargerike og Ark bokhandel.

I Elkjøp får Andresen ansvaret for en omsetning på nesten 15 milliarder og 3500 medarbeidere i 153 butikker over hele Norge.

- Jeg er imponert over resultatene og posisjonen Elkjøp har oppnådd i en årrekke og er både takknemlig og spent på å få bli med på reisen videre. Bransjen er utrolig fascinerende, og jeg tenker at det er mange muligheter i et marked som er så drevet av innovasjon. Også er det meningsfylt for meg å bidra til å gjøre folks hverdag enklere og mer effektiv ved hjelp av teknologi, derfor gleder jeg meg veldig til å møte alle mine nye kollegaer som gjør akkurat det hver dag, sier Linda Frid Andresen.

Som administrerende direktør i Elkjøp Norge går Andresen også inn i Elkjøps nordiske konsernledelse. Konsernsjef Erik G. Sønsterud er godt fornøyd med sitt nye medlem av ledergruppen.

- I Linda får vi en erfaren leder med lang og bred erfaring fra både drift og konseptutvikling innen store handelsvirksomheter som vi ser frem til å dra nytte av. Hun har en bunnsolid kundeorientering og et sterkt engasjement for helhetlig handleopplevelser som er ekstremt viktig i dagens marked. Vi ser frem til å få en hennes erfaring og perspektiver inn for å utvikle Elkjøp ytterligere.

Ny interim leder

Andresen vil starte i stillingen i november. Frem til da vil André Omdahl, Head of Operations, ha lederansvaret i Elkjøp Norge.

- Vi gleder oss til å ønske Linda velkommen. Samtidig er det også en glede å kunne dele at André Omdahl nå midlertidig tar over lederansvaret. Med sine nesten 20 år i ulike deler av selskapet kjenner André Elkjøp ut og inn, og jeg er sikker på at han vil styre skuta stødig frem til ny leder er på plass, sier Erik G. Sønsterud.

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway