Følg Elkjøp Norge

Mystisk bil utenfor Elkjøp-butikk var TV 2s komi-innspilling

Pressemelding   •   mar 11, 2014 07:30 CET

En bil fra et mystisk sikkerhetsselskap fikk Elkjøp til å heve øyenbrynene. Men årvåken skepsis ble til smil da det ble klart hva det hele dreide seg om.

Elkjøps hovedkontor fikk for en tid tilbake melding om at en bil fra et hittil ukjent sikkerhetsselskap hadde blitt observert nær kjedens varehus på Carl Berner i Oslo.

- Vi stusset litt over dette for ikke var det et selskap vi hadde hørt om tidligere og det var heller ingen som visste hvorfor de eventuelt skulle ha vært på besøk der, sier Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp.

Saken ble undersøkt videre og det viste seg etter hvert at det var TV 2s fiktive sikkerhetsselskap Samurai Sikkerhet, fra komiserien med samme navn, som hadde vært på besøk.

Serien, med komiker Henrik Elvestad i spissen, skulle gjøre et opptak ved butikken og bilen deres med logo hadde så blitt knipset av en forbipasserende.

- Vi måtte jo bare trekke litt på smilebåndet når det viste seg at det hele dreide seg om innspillingen av en komiserie. Samtidig må vi jo bare skryte av våre ansatte som vår årvåkne og som undersøkte hvor den mystiske bilen kom fra, sier Schmidt.

Episoden med Elkjøp-besøket vises på TV 2 torsdag 13. mars klokken 21.40.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.