Gå videre til innhold
Elkjøp har stor tro på at mange får elektronikk under juletreet i år. Foto: Elkjøp
Elkjøp har stor tro på at mange får elektronikk under juletreet i år. Foto: Elkjøp

Pressemelding -

Nå begynner julehandelen – her er gavene vi får til jul!

Elkjøp er klare for storinnrykk, nå starter jakten på de mest populære julegavene. Og ønsket om elektronikk og ny teknologi under treet i år er stort! 

Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Elkjøp svarer fire av ti nordmenn at de kommer til å kjøpe de fleste julegavene nå i første halvdel av desember.

I Elkjøps butikker forventer Elkjøp-sjef Fredrik Tønnesen en jevn strøm av kunder som skal på julegaveshopping. Undersøkelsen viser at hver femte nordmann ønsker seg elektronikk til jul i år. Selv om netthandelen er økende, sier fremdeles majoriteten av kundene at de kommer til å kjøpe de fleste julegavene i butikk.

- Det vi ser, er at veldig mange av våre kunder forbereder seg og orienterer seg før de besøker oss i butikkene. Fordelen med å komme innom oss, er at du enkelt kan få svar på det du lurer på, teste produktene før du handler og selvfølgelig få hjelp til å sette opp og klargjøre gavene.

For mange er det også viktig å kunne få gaven i hendene der og da, mens andre liker å klikke hjem julegavene fra stua. Dette er opp til kundene våre, jobben vår er å legge til rette slik at julehandelen blir så enkel og stressfri som mulig, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Denne julen blir flere hjem smarte

På toppen av ønskelistene til nordmenn ligger smartklokker, nettbrett og mobiltelefoner, ifølge undersøkelsen som Elektronikkbransjen har gjort tidligere i høst.

- Dette er alle populære produkter i år, som helt sikkert kommer til å ligge under flere juletrær om noen uker. Samtidig har vi stor tro på at Google Home, smarte produkter som HUE lyspærer og robotstøvsugere som kan styres med app eller stemmen blir populære.

I tillegg er telefoner, hodetelefoner, spillkonsoller og gamingtilbehør veldig aktuelle julegaver fra oss i år. Jeg er også spent på hva kundene våre syns om Tenderflame, som er en bordpeis i flere størrelser – den garanterer romjulskosen, sier Tønnesen. 

Her er julegavene Elkjøp tror blir de mest populære i år:

 • Google Home og Google Home Mini
 • Samsung Watch
 • Spillkonsoller, både retromaskiner somPlaystation, Nintendo og Supernintendo Classic og de vanlige som Playstation 4, Xbox One og Switch
 • Huawei p20 Pro, Samsung S9 og iPhone 8
 • Gaming-utstyr som mus, tastatur og tilbehør som klær, capser, ryggsekker og spillfigurer.
 • Tenderflame bordpeis
 • Fitbit Charge 3 
 • Bose QuietComfort 35, Bose noise-masking sleepbuds og Sony trådløse around-ear hodetelefoner
 • Til hjemmet: De’Longhi Clessidra kaffetrakter, Bosch VitaBoost blender og Philips airfryer
 • Sonos One og Sonos Beam lydplanke
 • iRobot Roomba robotstøvsuger
 • Remington Keratin Protect krølltang
 • Gaming-headset, og da spesielt fra HyperX & Logitech
 • Fujifilm Instax og Polaroid
 • Philips Hue startpakke (Støtter Google Voice)

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway