Gå videre til innhold
Elkjøp inngår samarbeid med finske Futuremark, som skal teste alle PC-ene kjeden selger.
Elkjøp inngår samarbeid med finske Futuremark, som skal teste alle PC-ene kjeden selger.

Pressemelding -

Objektiv PC-testing skal gjøre kundens jobb lettere

Undersøkelse viser at så mange som 1 million nordmenn ser etter ny PC i disse dager. Men hva er riktig PC for deg? Elkjøp gjør nå valget enklere.


Elkjøp inngår nå et samarbeid med finske Futuremark, som har spesialisert seg på teste PC-er og som skal teste og rangere alle PC-ene du finner i hyllene hos kjeden.

Det er første gang en europeisk elektrokjede inngår et slik test-samarbeid.

- Vi vet at svært mange er på utkikk etter ny PC i disse dager. Samtidig kan utvalget av modeller og all begrepene virke som en real jungel for mange. Derfor vil vi nå la Futuremark gå gjennom alle våre PC-modeller før de kommer i butikken og gjøre en objektiv test av dem. Deretter vil hver PC få utdelt en score og kategorisering som viser hva de ulike modellene er best på. Dermed blir det eklere for kundene våre å velge den maskinen som passer best til dem, sier Jon Dahle, salgssjef Data hos Elkjøp Norge.

Her er fire smarte råd til deg som er på utkikk etter ny PC.


Futuremark er en anerkjent global test-aktør og ble opprettet i 1997. Over 250 datamagasiner over hele verden bruker Futuremarks testmetoder for å rangere forskjellige PC-ers egenskaper, og deres PCMark-poengsystem er godt kjent i IT-kretser.

Elkjøp blir alene i Norge om å samarbeide med den finske aktøren.


Over 1 million på utkikk etter PC

En undersøkelse som YouGov har gjort for Elkjøp viser at 30 prosent av oss nordmenn er på utkikk etter PC på slutten av sommeren og begynnelsen av høsten. Dette tilsvarer drøye 1 million mennesker.*

Elkjøp håper at samarbeidet med Futuremark vil gjøre det enklere for de på PC-jakt å ende opp med et produkt de er fornøyd med og som de vil kunne bruke og ha glede av lengre.

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å velge riktig, og ved å tilby denne tilleggstjenesten fra Futuremark håper vi å hjelpe PC-kjøpere ut av datajungelen. Testresultatene fra de ulike modellene vil bli presentert i tilbudsavisen vår, i butikkene og på nett, og tanken er at kunden skal kunne blinke seg ut den maskinen som passer best for seg både raskere og enklere enn før. Futuremark er en ekstern og objektiv aktør som ikke har noen bindinger til oss, og som tester PC-er for en rekke aktører over hele verden, sier Dahle hos Elkjøp.

Undersøkelsen Elkjøp har fått utført viser at nordmenn i snitt bruker i overkant av 8.200 kroner når de skal kjøpe ny PC. Med en såpass betydelig investering vil elektrokjeden at valget skal være riktig.


*
Undersøkelsen er utført av YouGov blant et representativt utvalg av 1.004 nordmenn mellom 18 og 74 år. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det er rundt 3,7 millioner nordmenn mellom 18 og 74 år i Norge.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,3 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 114.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway