Gå videre til innhold
Jaan Ivar Semlitsch (46) er ny konsernsjef i Dixons Carphone International og får nå ansvaret for 14.000 ansatte. Han fortsetter som sjef for Elkjøp Nordic AS.
Jaan Ivar Semlitsch (46) er ny konsernsjef i Dixons Carphone International og får nå ansvaret for 14.000 ansatte. Han fortsetter som sjef for Elkjøp Nordic AS.

Pressemelding -

Nå blir han sjef for 14.000 ansatte

Elkjøps Jaan Ivar Semlitsch (46) er utnevnt som konsernsjef i Dixons Carphone International. Han får dermed ansvaret for totalt 14.000 ansatte.

Semlitsch skal styre all virksomhet børsnoterte Dixons Carphone har utenfor Storbritannia sine grenser - foretak som omsetter for 50 milliarder kroner årlig. 

46-åringen fortsetter imidlertid også i jobben som konsernsjef for Elkjøp Nordic, som han har ledet siden 2012.

- Jeg er glad for denne anerkjennelsen og tilliten, og dette er først og fremst en stor fjær i hatten til hele Elkjøp og vår virksomhet i Norden. Elkjøp Nordic AS har en viktig posisjon i Dixons Carphone-systemet og dagens nyheter vil føre til at denne blir enda sterkere, sier Semlitsch. 

Dixons Carphones virksomhet i Hellas - hvor konsernet er klar markedsleder - er blant dem som nå legges under Semlitsch sitt ansvarsområde.

Britiske Dixons Carphones har per i dag 2.100 butikker, 43.000 ansatte og en årlig omsetning på 116,4 milliarder kroner (2017). Selskapet ledes av Alex Baldock.

Foretaket kjøpte Elkjøp Nordic AS tilbake i 1999.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Marius Klemo

Marius Klemo

Pressekontakt Head of Brand & Digital

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway