Gå videre til innhold
Som første elektrokjede i landet har Elkjøp inngått samarbeid med DNBs betalingsløsning Vipps.
Som første elektrokjede i landet har Elkjøp inngått samarbeid med DNBs betalingsløsning Vipps.

Pressemelding -

Elkjøp først ute: Nå kan du netthandle med Vipps

Fra og med i dag blir netthandelen på Elkjop.no enda enklere. Som første elektrokjede i landet har Elkjøp inngått samarbeid med DNBs betalingsløsning Vipps.


Løsningen, som nå er tilgjengelig for handlende på Elkjøps nettsider, har blitt til gjennom et samarbeid mellom de to aktørene.

- Vipps går nå fra vennebetaling til også å inkludere hverdagsbetaling. Slik vi ser det er Elkjøp en av Europas beste retailere og blir den første elektronikkjeden her til lands som tar i bruk Vipps til varehandel. Det forenkler selve betalingsprosessen og bedrer kundeopplevelsen – særlig på nett, sier konserndirektør i DNB, Trond Bentestuen.

Rundt 30 prosent av nordmenn som handler på nett får ikke fullført handelen sine av ulike grunner. Med Vipps på plass håper Elkjøp at de som har utfordringer med nettbetaling skal få det enklere.

- En del nordmenn har utfordringer med å betale på nett, det tar vi nå tak i sammen med DNB. Det handler om mengden informasjon man må taste inn for å betale. Vipps-løsningen gjør det enklere, raskere og dermed mer kundevennlig å handle på Elkjop.no. I tillegg blir det lettere å samle kvitteringer og ulike garantier. Med Vipps trenger du bare å taste inn telefonnummeret ditt, og tjenesten er selvsagt helt gratis, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch hos Elkjøp Nordic.


Slik vil det fungere:

  • Du velger Vipps-knappen når du skal betale og oppgir ditt telefonnummer. Du får spørsmål på mobilen din om å godta betaling fra Elkjøp, velger godta, og bekrefter betalingen med fingerID/kode i Vipps-appen.
  • Betalingen er gjennomført og vi sender deg til kvitteringssiden på Elkjop.no.
  • Betaling med Vipps på elkjop.no gir ingen gebyrer uansett beløp
  • Vipps så er det gjort!


* Tall hentet fra DIBS' Norsk eHandelsrapport fra Q3 2015

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Kristian Willanger

Kristian Willanger

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver, Elkjøp Nordic 995 07 041

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway