Følg Elkjøp Norge

Nå kommer endelig salgssuksessen Google Chromecast til Norge

Pressemelding   •   mar 19, 2014 10:00 CET

Chromecast har blitt en stor suksess i USA, og nå kommer Google-nyheten til Norge. Slik gjør du TV-en din smartere på 1-2-3.

Google og Elkjøp kan onsdag melde at Chromecast, den lille oppfinnelsen som gjør det lekende lett å få ditt yndlingsinnhold fra nett direkte på TV-en din, har nå kommet til Norge.

Chromecast, som du kan plugge inn i alle TV-er som har en HDMI-inngang, styrer du enkelt ved hjelp av din smarttelefon, ditt nettbrett eller din bærbare PC.

Med din Chromecast får du blant annet tilgang til innhold fra Netflix og YouTube. I tillegg vil man i tiden fremover få tilgang til en rekke applikasjoner og tjenester.

Oppfinnelsen fra Google tar bare noen få minutter å sette opp og er veldig enkel i bruk. Prisen er i tillegg lav og hos Elkjøp vil nyvinningen kun koste 290 kroner .

- Chromecast er den enkleste måten å få ditt yndlingsinnhold fra internett til TV-en på. Det bør være enkelt for alle å kunne se sine favoritter på TV-er uansett hvor man er, og vi har nå den glede av å lansere Chromecast i en rekke land over hele verden, sier Mario Queiroz, produktdirektør hos Google.

Chromecast vil i første omgang kun være tilgjengelig for salg på nett, blant annet på Elkjop.no, og vil være på plass i Elkjøp-butikker i første halvdel av april i år.Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.