Gå videre til innhold
No Isolation og Elkjøp går sammen for å hjelpe

Pressemelding -

No Isolation og Elkjøp går sammen for å hjelpe

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) sliter mer enn 680.000 mennesker i landet vårt med ensomhet. Med skjermen «KOMP», skal Elkjøp og teknologiselskapet No Isolation bidra til at færre faller utenfor den teknologiske utviklingen.

Elkjøp er godt vant med å tilby kundene sine det aller siste innen elektronikk, men denne type produkt og samarbeid er nytt for elektrokjeden

- Ifølge en undersøkelse vi har gjort sammen med YouGo, mener 34% av alle spurte at dagens teknologi har blitt så utfordrende at det er vanskelig å henge med. Dette må vi ta tak i, og da er vi avhengige av å jobbe med innovative og flinke folk som Karen Dolva, gründer og administrerende direktør i No Isolation, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Skype for bestemor

KOMP er en skjerm med én knapp, som gjør det enkelt å sende bilder, meldinger og videochatte med foreldre og besteforeldre – uten at mottakeren trenger en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. KOMP-skjermen er tilknyttet en enkel app, som familiemedlemmene håndterer.

- Dette er som å Skype eller snappe med bestemor. Vi ser at mange familier skulle ønske de hadde mer og bedre kontakt med foreldre og besteforeldre, mens teknologien som finnes er ganske komplisert å lære seg. Med KOMP kan de eldre være en del av familiechatten uten å måtte forholde seg til brukernavn, passord, e-post, oppdateringer, touchskjermer og lignende, sier Karen Dolva i No Isolation.
Ifølge studier fra SSB har eldre lavere digital kompetanse enn resten av befolkningen. Gruppen med høy digital kompetanse er lavest i aldersgruppen 67 til 79 år. Det er også i denne aldersgruppen man finner den desidert største andelen av ikke-brukere.

- Vi må ta ansvar

Selskapet No Isolation, som også står bak roboten AV1, er stolte av å kunne tilby KOMP i Elkjøps butikker, som skal gjøre det lettere å knytte sammen analoge besteforeldre og digitale barnebarn.

- Vi er utrolig glade for dette samarbeidet og at Elkjøp ønsker å bidra til at færre i fremtiden skal kjenne på ensomhet. Vi håper og tror at flere vil «kompe» sammen i fremtiden, og bidra til nettopp dette, sier Dolva.

Elkjøp-sjefen mener at ulik tilgang på eller kunnskap om digitale verktøy og teknologi kan føre til ekskludering og isolasjon fra samfunnet.

- Med teknologi som smarttelefon, ser vi at det er store aldersforskjeller. I Norge i 2013 hadde 86 prosent av unge mellom 16 og 19 år smarttelefon, mot 10 prosent av de mellom 67 og 79 år. Ingen skal falle utenfor – og her må vi ta ansvar! Derfor er vi glade for at vi nå har samarbeidspartnere som No Isolation med på laget – hvor de har teknologien og vi har distribusjonen, sier Fredrik Tønnesen. 

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway