Gå videre til innhold
En ny undersøkelse fra analysehuset YouGov viser at 42 prosent av nordmenn ønsker å bytte ut smarttelefonen annethvert år eller oftere hvis de hadde mulighet til det.
En ny undersøkelse fra analysehuset YouGov viser at 42 prosent av nordmenn ønsker å bytte ut smarttelefonen annethvert år eller oftere hvis de hadde mulighet til det.

Pressemelding -

Nordmenns mobildrøm: Vil bytte oftere

Ny undersøkelse viser at nordmenn ønsker å bytte mobiltelefon langt oftere enn de faktisk gjør. - Nå oppfyller Elkjøp drømmen - uten at det koster Ole og Kari skjorta.


Nordmenn sies å være noen av de mest digitale og teknologiinteresserte i verden og en ny undersøkelse gjort av YouGov for Elkjøp viser at det så absolutt kan være noe i akkurat det. 

Her svarer nemlig 42 prosent av de spurte at de kunne tenke seg å bytte ut mobiltelefonen sin annen hvert år dersom de fikk velge helt selv. Samtidig svarer kun 23 prosent at de faktisk bytter så ofte. 

- Vi merker tydelig nordmenns interesse og behov for ny teknologi hver eneste dag i butikkene våre. De stiller høye krav til produktene vi tilbyr og man merker på mange måter at elektronikk spiller en stadig viktigere rolle i folks liv. Ser man på mobiltelefonen har den fått en usedvanlig essensiell posisjon hos nordmenn flest og mange er følgelig opptatt av at den skal ha stor lagringsplass og batterikapasitet og være kraftig nok til å kunne utføre krevende oppgaver man trenger til jobb og dagligliv, sier Marius Klemo, som er Merkevare- og digitalsjef for Elkjøp Norge.

Undersøkelsen fra YouGov sier at nordmenn også kunne tenke seg å oppgradere laptopen sin langt oftere enn de faktisk gjør. 


Gjør det mulig å oppgradere oftere

Nordmenns smarttelefondrømmer overrasker ikke merkevare-sjefen, som til daglig merker kundenes voksende behov og interesse for ny teknologi.

- Utviklingen skjer lynraskt og jeg forstår at folk ønsker å holde følge med teknologien. Derfor introduserer vi RENEW IT, konseptet som gjør det mulig å oppgradere sine produkter til en rimelig penge. Med RENEW IT vil du alltid ha det nyeste og beste på markedet, uten at det koster deg skjorta, sier Klemo.

RENEW IT funker slik at man i stedet for å betale en stor sum idet man kjøper ny smarttelefon, laptop eller et nytt nettbrett, heller betaler en fast månedspris. Skulle man etter 12, 24 eller 36 måneder ønske å oppgradere produktet sitt til en mer moderne modell, står man fritt til å gjøre dette uten betydelig kostnad. 

Har man lyst il å oppgradere ofte, og til enhver tid ha de nyeste og mest moderne produktene, kan man altså gjøre dette uten at det koster all verden.


Én av tre ønsker RENEW IT velkommen

Resultatene fra den nevnte YouGov-undersøkelsen viser at 36 prosent av nordmenn stiller seg meget positive eller positive til Elkjøps nye satsning. Blant de mellom 18 og 29 år svarer hele 52 prosent at de syns RENEW IT er en god idé. 

- Når vi snakker med kundene våre hører vi ofte at de ønsker å oppgradere langt oftere enn det de faktisk ender opp med å gjøre. Sånn sett kommer ikke resultatene fra undersøkelsen overraskende. Mange vil gjerne holde tritt med det nyeste og syns det er viktig å være oppdatert innen teknologi, og med RENEW IT har de nå muligheten til å få til dette uten å betale så mye, sier Marius Klemo. 

Produktene Elkjøp får tilbake fra kunder som ønsker å oppgradere blir solgt videre til andre aktører. 

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway