Gå videre til innhold
TV-salget er opp 55 prosent den siste uken, i takt med suksessen til norske skistjerner.
TV-salget er opp 55 prosent den siste uken, i takt med suksessen til norske skistjerner.

Pressemelding -

Norsk skijubel gir kraftig hopp i TV-salget

Mens norske skihelter har skaffet seg medalje etter medalje den siste tiden, har Ola og Kari Nordmann skaffet seg ny TV. - Vi opplever en kraftig oppgang i salget for tiden, sier salgssjef.


Det har ikke manglet på store skiarrangementer den siste tiden, ei heller på norske jubelscener og medaljer. Sist i rekken er Ski-VM i Lahti, der gullmedaljene så å si daglig har tikket inn.

Og at det går imponerende raskt på ski både nedover og bortover for norske vinterhelter om dagen merkes også i TV-avdelingen på Elkjøp.

– Salget av TV-er den siste uken har steget med rundt 55 prosent sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. Det er med andre ord lite som gir nordmenn mer lyst til å oppgradere TV-stua enn heftige norske gull- og jubelscener, sier salgssjef for Lyd&Bilde hos Elkjøp Norge, Kristian Pedersen.


Store skjermer til store øyeblikk

Og mens Bjørgen, Jansrud og resten av skiheltene har levert store øyeblikk i ulike mesterskap og renn, har TV-kjøperne her hjemme gått for de store TV-ene.

Totalt er nærmere halvparten av alle TV-er solgt den siste tiden på over 55 tommer mens drøye 10 prosent av Elkjøp-kundene går for storskjermer på 61 tommer eller mer.

– At nordmenn er på utkikk etter ny TV i forbindelse med større idrettsarrangementer så vi blant annet under fotball-EM forrige sommer samt da OL gikk av stabelen i Sotsji. TV-en er fremdeles det viktigste samlingspunktet for både store og små i stua, og dette merker vi spesielt ved de store begivenheter – uansett om det er Sundby eller Ronaldo som skal i ilden, sier Pedersen.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway