Gå videre til innhold
Ny konsernsjef i Elkjøp Nordic: Fredrik Tønnesen er ansatt som ny konsernsjef i Elkjøp Nordic med virkning fra 16. mars. Foto: Elkjøp Nordic
Ny konsernsjef i Elkjøp Nordic: Fredrik Tønnesen er ansatt som ny konsernsjef i Elkjøp Nordic med virkning fra 16. mars. Foto: Elkjøp Nordic

Pressemelding -

Ny konsernsjef i Elkjøp Nordic

Fredrik Tønnessen er ansatt som ny konsernsjef i Elkjøp Nordic med virkning fra 16. mars. Tønnesen har jobbet i konsernet siden 2006 og har levert stødig gjennom mange år. Han har erfaring fra salg, som leder for Elkjøp Norge med fire år med vekst i salg og lønnsomhet, og nylig som viseadministrerende direktør, hvor han på kort tid har levert store kostnadsforbedringer og styrket kundeopplevelsen.

Fredrik overtar for Erik Sønsterud som har ledet selskapet gjennom en spesiell periode med store privatøkonomiske og politiske endringer.

Virksomheten i Norden står fortsatt i en krevende situasjon. Konsernet står overfor et vanskelig marked, høy inflasjon og nødeløst press fra konkurrentene. Lederskiftet er et av flere grep konsernet tar for igjen å løfte den nordiske virksomheten til tidligere sunne nivå for lønnsomhet og kontantstrøm. Siden begynnelsen av kalenderåret har den nordiske virksomheten:

 • Oppnådd styrkede marginer gjennom tett forbedringsarbeid med leverandører, økt tjenestevolum og økte inntekter knyttet til levering.
 • Redusert antall ansatte på hovedkontor og i stab med 10 - 15 prosent
 • Redusert utgiftene til markedsføring intensiteten i kampanjene
 • Fjernet kostnader knyttet til eksterne entreprenører og konsulenter

  - Det er et stort privilegium å ta over for Erik og lede Elkjøp gjennom denne spennende og utfordrende tiden. Jeg er utrolig imponert over våre kollegers innsats gjennom de siste utfordrende årene. Nå gleder jeg meg til å komme på offensiven, vokse og gjøre virksomheten mer lønnsom. Jeg ser frem til å jobbe med Alex og med kollegene mine her i Norden og i konsernet. Sammen skal vi vise konkurrentene hva vi kan få til, sier Fredrik Tønnesen, konsernsjef i Elkjøp.

  - Jeg har hatt det veldig fint i Elkjøp, men nå har tiden kommet for å gi stafettpinnen videre til Fredrik. Jeg er stolt av å ha bidratt til å bygge grunnlaget til Elkjøps langvarige suksess, og jeg ønsker Fredrik og alle de fantastiske kollegene mine lykke til, sier Erik Sønsterud.

Den fortsatte styrkingen av virksomheten i Storbritannia og Irland har veid opp for svakere resultater i de nordiske landene, som betyr at konsernet fortsatt forventer å levere justert resultat før skatt for 2022/23 i tråd med konsensus på 104 millioner pund, som er i nedre del av det tidligere guidede området på mellom 100 millioner og 125 millioner pund.

- Konkurransen i Norden kan være nådeløs, men vi er ikke fremmed for tøffe markeder og aggressive konkurrenter som ønsker å ta fra oss vår posisjon som førstevalget for alt som har med teknologi å gjøre. Nå må vi strekke oss enda lenger for å yte slik vi ønsker, sier Alex Baldock, konsernsjef i Currys som eier Elkjøp.

- Nå som virksomheten står overfor nye muligheter og utfordringer i et marked som er i rask endring har vi blitt enige om at dette er det rette tidspunktet for å få på plass en ny leder som skal ta oss videre.

- Fredrik har bevist at han har egenskapene som trengs for å ta Elkjøp videre. Han er en eksepsjonell leder med en enestående merittliste, en sjelden lidenskap, dyktighet og energi. Jeg er glad for å utnevne ham og ser frem til å jobbe sammen med ham. Ikke bare for å overvinne utfordringene, men også for å utnytte de mange mulighetene vi ser, sier han.

- Jeg vil takke Erik Sønsterud for hans dedikerte lederskap i en krevende tid, samt for hans sentrale rolle i å legge et grunnlag som vi nå kan bygge videre på. Jeg ønsker Erik lykke til videre.

- Når Fredrik begynner på dette nye kapittelet for Elkjøp, gjør han det vel vitende om at han har hele konsernet i ryggen. Jeg vil også takke våre fantastiske kolleger i alle land som fortsetter å jobbe så hardt for å hjelpe millioner av kunder med å få den fantastiske teknologien de trenger. Vi vet alle at det er tøft der ute for mange husholdninger, men kollegene våre fortsetter å hjelpe kundene med å velge, ha råd til og nyte fantastisk teknologi fullt ut, sier Baldock.  Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

  I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

  I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

  Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

  Kontakter

  Madeleine Schøyen Bergly

  Madeleine Schøyen Bergly

  Pressekontakt Kommunikasjonssjef
  Anders Ringen

  Anders Ringen

  Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

  Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

  Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

  Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

  Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

  I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

  Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

  Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

  Elkjøp Norge
  Nydalsveien 12b
  0484 Oslo
  Norway