Følg Elkjøp Norge

Ny, nordisk trend: Elkjøp åpner butikk midt i Oslo

Pressemelding   •   sep 12, 2017 07:30 CEST

Torsdag 14. september kl. 10:00 åpner Elkjøp ny butikk på ærverdige Glasmagasinet i Oslo sentrum.

Folks handlemønster er i endring. Det er hovedårsaken til at Elkjøp rykker tilbake til start og åpner butikk der elektronikkeventyret startet for 55 år siden. 14. september åpner elektronikkjeden ny butikk i ærverdige Glasmagasinet i Oslo sentrum.

- Vi ser en endring i det norske handlemønsteret, og at stadig flere også ønsker å kunne handle elektronikk uten å ta bilen eller forflytte seg ut av sentrum. Da skal vi selvsagt gi folk muligheten til det, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Dermed vender Nordens største elektronikkforhandler tilbake til Oslo sentrum, der de hadde majoriteten av butikkene sine da Elkjøp-kjeden ble stiftet for hele 55 år siden.

Elkjøp har nylig åpnet tilsvarende sentrumsbutikker i datterselskapene sine i Sverige og Danmark.

Mindre butikk, like mange varer
Butikken i Oslo sentrum byr på en ny handleopplevelse for folk som kjenner de klassiske Elkjøp-butikkene. Det er noe mindre plass og færre varer utstilt. Det som mangler fysisk, erstattes med digitale løsninger.

Ny teknologi skal også gjøre det enklere å handle. 


- Målet er å gjøre det så lett som mulig. Det forventer folk i dag, og det får de i Elkjøps sentrumsbutikker, sier Fredrik Tønnesen.
- Kasse, servicemottak og vareutlevering er på et og samme sted. Du får store varer levert gratis hjem. Knust skjerm på telefonen fikser vi fra du leverer den inn i lunsjen til du er på vei hjem på jobben, sier Elkjøp-sjefen.

Han kan by på såkalte “shop-in-shops” for Sonos og Samsung, en stor Apple-installasjon, samt eget område for gaming og VR.

Forventer høy omsetning 

På åpningsdagen forventer Elkjøp mellom 1500 til 2000 mennesker til den nye butikken. Den årlige omsetningen forventes å ligge mellom 100-200 millioner kroner. Elkjøp Glasmagasinet blir på 1200 kvm og skal strekke seg over to etasjer.

For mer informasjon:
Kontakt Madeleine Schøyen Bergly på mail: madeleine.schoyen@elkjop.no eller på telefon: 95703597

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.