Gå videre til innhold
Torsdag 14. september kl. 10:00 åpner Elkjøp ny butikk på ærverdige Glasmagasinet i Oslo sentrum.
Torsdag 14. september kl. 10:00 åpner Elkjøp ny butikk på ærverdige Glasmagasinet i Oslo sentrum.

Pressemelding -

Ny, nordisk trend: Elkjøp åpner butikk midt i Oslo

Folks handlemønster er i endring. Det er hovedårsaken til at Elkjøp rykker tilbake til start og åpner butikk der elektronikkeventyret startet for 55 år siden. 14. september åpner elektronikkjeden ny butikk i ærverdige Glasmagasinet i Oslo sentrum.

- Vi ser en endring i det norske handlemønsteret, og at stadig flere også ønsker å kunne handle elektronikk uten å ta bilen eller forflytte seg ut av sentrum. Da skal vi selvsagt gi folk muligheten til det, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Dermed vender Nordens største elektronikkforhandler tilbake til Oslo sentrum, der de hadde majoriteten av butikkene sine da Elkjøp-kjeden ble stiftet for hele 55 år siden.

Elkjøp har nylig åpnet tilsvarende sentrumsbutikker i datterselskapene sine i Sverige og Danmark.

Mindre butikk, like mange varer
Butikken i Oslo sentrum byr på en ny handleopplevelse for folk som kjenner de klassiske Elkjøp-butikkene. Det er noe mindre plass og færre varer utstilt. Det som mangler fysisk, erstattes med digitale løsninger.

Ny teknologi skal også gjøre det enklere å handle. 


- Målet er å gjøre det så lett som mulig. Det forventer folk i dag, og det får de i Elkjøps sentrumsbutikker, sier Fredrik Tønnesen.
- Kasse, servicemottak og vareutlevering er på et og samme sted. Du får store varer levert gratis hjem. Knust skjerm på telefonen fikser vi fra du leverer den inn i lunsjen til du er på vei hjem på jobben, sier Elkjøp-sjefen.

Han kan by på såkalte “shop-in-shops” for Sonos og Samsung, en stor Apple-installasjon, samt eget område for gaming og VR.

Forventer høy omsetning 

På åpningsdagen forventer Elkjøp mellom 1500 til 2000 mennesker til den nye butikken. Den årlige omsetningen forventes å ligge mellom 100-200 millioner kroner. Elkjøp Glasmagasinet blir på 1200 kvm og skal strekke seg over to etasjer.

For mer informasjon:
Kontakt Madeleine Schøyen Bergly på mail: madeleine.schoyen@elkjop.no eller på telefon: 95703597

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway