Gå videre til innhold
Elkjøp Nordic AS omsatte for 949 millioner kroner under Black Friday i år. Det er en oppgang fra 770 mill. året før.
Elkjøp Nordic AS omsatte for 949 millioner kroner under Black Friday i år. Det er en oppgang fra 770 mill. året før.

Pressemelding -

Nye Black Friday-høyder - Elkjøp omsatte for 949 mill.

Rekordmange brukte tilbudsdagen Black Friday til å skaffe seg ny elektronikk. Elkjøp Nordic AS omsatte alene for 949 millioner kroner - en oppgang på 23 prosent fra i fjor.


Fasiten fra i fjor var på 770 millioner kroner i Black Friday-omsetning. Allerede tidlig fredag ble det klart at 2016-telleverket kunne komme til å passere dette.

- Vi fikk en "flying start" på nett allerede fra midnatt av, og vi så allerede da at kundene våre over hele Norden var enda mer klare for gode Black Friday-tilbud enn de var i fjor. Den sterke utviklingen fortsatte så utover dagen, inn mot kvelden, og da vi gjorde opp status natt til lørdag ble det klart at vi hadde omsatt for totalt 949 millioner kroner. Dette tilsvarer en vekst på 23 prosent i forhold til 2015-fasit, sier administrerende direktør for Elkjøp Nordic AS, Jaan Ivar Semlitsch.

Dermed er det satt ny nordisk rekord for dagsomsetning innen varehandel. Elkjøp hadde også den gamle rekorden, som ble satt under Black Friday i fjor.


383.000 handler på én dag

- Det at så mange kunder velger å ta turen innom våre varehus og butikker på nett i løpet av én dag syns vi er utrolig moro. Totalt ble det utført 383.000 handler over hele Norden i går, og det gjør oss både stolte og ydmyke å vite at kundene i så stor grad har valgt oss når de hadde mange tilbud fra andre solide aktører å velge mellom, sier Semlitsch.

En undersøkelse YouGov hadde utført i forkant av årets Black Friday viste at nordiske kunder nå i stor grad kjenner til tilbudsdagen. I Norge svarte 94 prosent av de spurte at de er klar over hva Black Friday var.


Kundene gikk for større produkter

Dette stemmer godt overens med de erfaringene Elkjøp gjorde under Black Friday denne gang. Mye tyder nemlig på at mange hadde ventet med større innkjøp akkurat til denne dagen.

- En av de nye trendene vi så i år var at kundene våre i større grad gikk for store kapitalvarer enn de har gjort tidligere. I fjor solgte vi for eksempel store mengder mobiltelefoner under Black Friday, mens det i år gikk veldig mange større TV-er og hvitevarer av solid kvalitet. Folk gikk rett og slett for å oppgradere hjemme sine i år, sier Semlitsch.

Etter gode erfaringer med dette i fjor, utvidet Elkjøps butikker i Norge også i år Black Friday-konseptet slik at tilbudskampanjen startet allerede mandag. Også i år var dette noe kundene tydeligvis satte pris på.

Fra mandag til og med fredag omsatte Elkjøp Norge for 542 millioner kroner, noe som er en oppgang på 30 millioner fra i fjor.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway