Gå videre til innhold
Nytt teknologisk eventyr - helnorsk fra A til Å

Pressemelding -

Nytt teknologisk eventyr - helnorsk fra A til Å

Torsdag 20. november lanseres det norskproduserte lyd-eventyret IXION. - Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak.

Elkjøp og selskapet T-radio står bak nyvinningen IXION MAESTRO, et splitter nytt lydprodukt som er oppfunnet, designet og til og med produsert i Norge.

MAESTRO er et såkalt multirom-lydsystem, som blant annet inneholder radio og trådløs høyttaler.

- Ideen ble unnfanget for omlag tre år siden, og da tok jeg kontakt med noen gamle kjenninger fra tidligere Tandberg Radio. Drømmen var et helnorsk eventyr der absolutt alt gjøres i Norge. Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak, og daglig leder for T-radio, Tom Austad.

Han møtte skepsis innledningsvis i IXION-prosjektet, og flere av de som selv er med på satsningen mente det var i overkant tøft å legge produksjonen av lydproduktet til Norge.

Austad stod imidlertid på sitt og nå er produksjonen av MAESTRO i full gang i Tandberg Radios gamle lokaler på Notodden.

Elkjøp var en sentral støttespiller som tidlig hadde tro på prosjektet og inngikk en avtale om distribusjon av nyvinningen for over ett år siden. Denne tilliten har hatt stor betydning for gjennomføringen av prosjektet frem til et ferdig produkt påpeker Austad.

- Produktet som T-radio har laget, sammen med oss, kan bli en virkelig vinner blant kundene våre. Lydkvaliteten er super, designet klassisk og den teknologiske plattformen bak er i toppklasse. Videre syns vi det er spennende å få lov å være med på en slik tøff satsning på norsk teknologi. Tom & Co. har virkelig fått til noe mange ikke trodde var mulig, sier kategoridirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard.

IXION MAESTRO er designet av nordmannen Bård Eker, som blant annet eier 49 prosent av racerbilprodusenten Koenigsegg.

Produktet består av helstøpt aluminium, flammesikkert møbelstoff samt glass og stål.

Lydmessig finner man spesialdesignede høyttaler-elementer i MAESTRO, som tidligere radioingeniører fra tidligere Tandberg Radio står bak.

Det er i tillegg lagt mye arbeid i den teknologiske løsningen i bunn, og denne gjør MAESTRO i stand til å "snakke" med en rekke plattformer, blant annet fra Apple, Android, Google, Windows og Linux.

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Sebina Stegavik

Sebina Stegavik

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver, Elkjøp Norge 450 57 737

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway