Følg Elkjøp Norge

Økt ledighet gir rift om Elkjøp-jobber

Pressemelding   •   jun 29, 2015 07:30 CEST

Stigende arbeidsledighet gjør at søknadsbunkene til nye jobber hos Elkjøp vokser og vokser. De som søker er i tillegg stadig mer kvalifiserte.


Arbeidsledigheten har nådd 4,2 prosent, og 117.000 nordmenn er i dag uten fast arbeid. Elkjøp merker tydelig at jobber i servicebransjen er i ferd med å bli mer populære.

– Vi er overveldet av responsen på stillingsannonsene våre, sier Ronny Sæterdal, daglig leder i Elkjøp Fyllingsdalen.

Da han skulle åpne sitt nye varehus nylig, trengte han 26 medarbeidere og forventet at rundt 150 personer kom til å søke på jobbene. Fasit ble nærmere 1.000.


Mange kvalifiserte søkere

– Her hos oss i Elkjøp får du en spennende arbeidsplass, gode muligheter til å lære mer med kurs og oppfølging, samt sjansen til å klatre hvis du levere bra. Likevel hadde vi aldri trodd at vi skulle få slike utrolige søkertall, sier Sæterdal.

Han forteller at variasjonen blant søkerne, både når det gjelder alder og bakgrunn, var større denne gang enn den har vært tidligere.

– Det er jo alltid en god del studenter som søker etter deltidsjobbene, men nå ble vi i tillegg kontaktet av et stort antall svært godt kvalifiserte søkere. For oss ble det et luksusproblem å kunne velge mellom så mange solide søkere, sier Sæterdal.


Både ufaglærte og erfarne søker

Også Elkjøp på Carl Berner i Oslo har merket at det er større rift om butikkjobbene.

Butikken søkte nylig etter to nye medarbeidere og endte opp med å få inn over 500 søknader. Runden før det meldte 700 sin interesse for én åpen stilling.

– Vi får et klart større spekter av søkere enn tidligere, og vi ser spesielt at alderen og kvaliteten på dem som melder sin interesse øker. I tillegg er det nå markant flere kvinner som søker jobb hos oss enn det var for to-tre år siden, sier administrerende direktør i Elkjøp, Atle Bakke.

Han er glad for at jobbene i Elkjøps varehus nå er enda mer attraktive enn tidligere.

— Vi ønsker fremdeles å være et sted der ufaglærte kan finne interessante og morsomme arbeidsoppgaver, og det er ikke noe "must" hos oss at man har lange universitets- eller høyskoleutdanninger. Samtidig ser vi nå at vi får flere søknader fra folk som har levd lenger og opplevd mer, og dette er selvsagt også veldig gledelig, sier Bakke.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.