Følg Elkjøp Norge

Øystein Schmidt ny kommunikasjonssjef i Elkjøp

Pressemelding   •   mar 12, 2013 12:30 CET


Øystein Schmidt er ny kommunikasjonssjef for eksterne henvendelser i Elkjøp Nordic. Han har tidligere jobbet med blant annet forbruker- og finansjournalistikk.

Elkjøps Nordiske PR-avdeling fikk i slutten av april en ny mann på laget. Øystein Schmidt har jobbet 12 år som journalist og går nå inn i stillingen som kommunikasjonssjef for eksterne hendvelser.

Øystein Schmidt er 1977-årgang og er fra Sandnes i Rogaland. Har har utdannelse i fransk, sosiologi, psykologi og TV-journalistikk. Sistnevnte studie tok han ved Høgskulen i Volda.

I løpet av sin journalistkarriere jobbet Schmidt blant annet for flere ulike produksjoner for TVNorge. Senere tilbrakte han snaue fem år i tjeneste for TV2 hjelper deg.

Han understreker at han aldri laget en klassisk TV2 hjelper deg-sak om sin nye arbeidsgiver.  

- Jeg regner med det var fordi kundeservicen var så knakende god at det rett og slett ikke kom tips som var gode nok, sier Schmidt. 

De siste fem årene har Schmidt vært skrivende journalist for Trygve Hegnars nettside Hegnar.no. Her dekket han temaer som økonomi, børs, finans, næringsliv og bil – samt litt sport.

Schmidt kom til Oslo i 2003 og bor nå på Sofienberg like ved Grünerløkka. Fritiden fylles med fotball, basketball, film, sosialt liv og utenlandsturer.

Han er stor fan av Viking og Sandnes Ulf og har sesongkort hos sistnevnte - trass i at han altså bor fast i hovedstaden.

- Jeg regner meg selv som en glad, smilende, småbrautende og engasjert type som ikke greier å gå i ett med omgivelsene om jeg så fikk betalt for å gjøre det, sier Schmidt om seg selv.

Han skal nå bruke 12 års erfaring som journalist til å tale Elkjøps sak på best mulig måte.

- Hos Elkjøp Nordic skal jeg bruke all min utdanning og alle mine personlige egenskaper til å få presentert Nordens beste elektrovarekjede i det aller beste lyset. Etter å ha bare sett en liten del av organisasjonen burde det være alt annet enn vanskelig, sier Schmidt.

Den nye kommunikasjonssjefen rapporterer til Elkjøp Nordics kommunikasjonsdirektør, Åshild Indresøvde, og skal jobbe tett med kommunikasjonssjef intern Line Oddekalv.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner. Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet. Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter. Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.