Gå videre til innhold
Omfattende pristest: Elkjøp er billigst

Pressemelding -

Omfattende pristest: Elkjøp er billigst

Det kjente forbrukernettstedet Dinside.no, i samarbeid med Dagbladet, gjennomførte nylig en omfattende test av priser på elektronikk på nett. Resultatene viser at Elkjøp er billigst.

Dinside.no og Dagbladet valgte seg ut et knippe varer de tror kommer til å bli populære julegaver i år og sjekket prisen på disse hos i alt 11 ulike elektroaktører.

Blant disse var kjente foretak som Elkjøp, Lefdal, Expert, Spaceworld, CDON og Komplett. Også utvalg og fraktpriser ble tatt med i testen.

Les også: Årets aller beste julegavetips

Resultatene viste at Elkjøp og Lefdal var klart best, både når det gjaldt lav pris og utvalg.

Testens dyreste aktør ble Spaceworld, mens Expert hadde dårligst utvalg. Sistnevnte ble versting også når det gjaldt fraktpriser.  

Dermed har to store pristester i andre halvår 2013 konkludert med det samme, nemlig at Elkjøp har de laveste prisene på elektronikk.

I oktober viste en pristest foretatt i butikk av Ipsos MMI at Elkjøp sine kunder betaler nærmere åtte prosent mindre for sine elektroniske produkter enn de som handler hos hovedkonkurrenten.

Ifølge testresultatene her er det spesielt ved kjøp av hvitevarer og småelektronikk man kan spare mye ved å handle hos Elkjøp.

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail- en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway