Følg Elkjøp Norge

Omfattende pristest: Elkjøp er billigst

Pressemelding   •   des 02, 2013 09:05 CET

Det kjente forbrukernettstedet Dinside.no, i samarbeid med Dagbladet, gjennomførte nylig en omfattende test av priser på elektronikk på nett. Resultatene viser at Elkjøp er billigst.

Dinside.no og Dagbladet valgte seg ut et knippe varer de tror kommer til å bli populære julegaver i år og sjekket prisen på disse hos i alt 11 ulike elektroaktører.

Blant disse var kjente foretak som Elkjøp, Lefdal, Expert, Spaceworld, CDON og Komplett. Også utvalg og fraktpriser ble tatt med i testen.

Les også: Årets aller beste julegavetips

Resultatene viste at Elkjøp og Lefdal var klart best, både når det gjaldt lav pris og utvalg.

Testens dyreste aktør ble Spaceworld, mens Expert hadde dårligst utvalg. Sistnevnte ble versting også når det gjaldt fraktpriser.  

Dermed har to store pristester i andre halvår 2013 konkludert med det samme, nemlig at Elkjøp har de laveste prisene på elektronikk.

I oktober viste en pristest foretatt i butikk av Ipsos MMI at Elkjøp sine kunder betaler nærmere åtte prosent mindre for sine elektroniske produkter enn de som handler hos hovedkonkurrenten.

Ifølge testresultatene her er det spesielt ved kjøp av hvitevarer og småelektronikk man kan spare mye ved å handle hos Elkjøp.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail- en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.