Gå videre til innhold
Salget av ekstrabatterier til mobil hos Elkjøp har steget markant de siste ukene i takt med Pokémon Go-feberen.
Salget av ekstrabatterier til mobil hos Elkjøp har steget markant de siste ukene i takt med Pokémon Go-feberen.

Pressemelding -

Pokémon-feber: - Salget av powerbanks opp 320 prosent

Spillet Pokémon Go er ikke bare meget populært, det tapper også mobilbatteriet ditt i rekordfart. Nå merker man en eksplosiv økning i salget av powerbanks og ekstrabatterier.


Nintendo-spillet Pokémon Go har tatt verden og Norge med storm og mens spillernes fritid fylles opp med jakten på virtuelle dyr, tappes mobilbatterier i rekordfart.

- Pokémon Go-spillet krever mye av mobilen din og tapper dermed batteriet relativt raskt. Dette er blant annet fordi skjermen, GPS-enheten og kameraet er i bruk på samme tid. Er man en ivrig Pokémon-jeger vil man dermed oppleve at man trenger påfylling av strøm regelmessig, sier salgssjef ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes.

Dette har helt tydelig engasjerte spillere også fått erfare, for nå tømmes butikkene for ekstrabatterier til mobiler, også kalt powerbanks.

Elkjøp-konsernet har merket en drøy dobling av salget av slike produkter de to siste ukene, sammenlignet med de samme 14 dagene i fjor.


- Har hatt oppgang på 320 prosent 

- Det har vært en betydelig økning i interressen for ekstrabatterier til mobiler og mange steder er nå hyllene nesten tomme. Totalt sett er salget opp 110 prosent i forhold til i fjor og enkelte steder har pågangen vært helt vanvittig. Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre butikker i Trondheim og de kunne melde om at salget hos dem var opp 320 prosent, sier Brandsnes.  

Elkjøp-konsernet har også butikker i andre nordiske land, og også her skal interessen for ekstrabatterier være upåklagelig.

Brandsnes har også lagt merke til at Pokémon-spillerne går for de større batterimodellene.

- Powerbanks kan man få i alle fasonger og størrelser, og dersom man regner med at man trenger mye strøm mens man er på farten kan det være lurt å gå for produktene som har mest mulig kraft i seg. Mange av de Pokémon-spillerne som har vært innom oss har gjort nettopp dette, og får dermed tid til å jakte enda mer, sier salgssjefen ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes.

Pokémon Go er ikke overraskende en av de desidert mest nedlastede appene hos Google Play og App Store i disse dager. Bare hos førstnevnte har telleverket nå passert 10 millioner nedlastinger.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway