Følg Elkjøp Norge

Prøv julegavene i én måned etter julaften

Pressemelding   •   des 11, 2013 07:30 CET

Usikker på om du kjøpte kjøkkenmaskin i riktig farge eller om barna ville ha de små eller store hodetelefonene? Elkjøp lar deg prøve julegavene i én måned - etter at du har åpnet dem.

Blir gaven en innertier? Kjøpte jeg feil størrelse? Spørsmålene på julekvelden er mange, spesielt dersom man handlet presanger uten helt å vite hva familie og venner ønsket seg.

Men nå strekker Elkjøp ut en hjelpende hånd ut til usikre gavekjøpere.

Les også: Årets aller beste julegavetips

- Vi lar alle som har fått gaver som er handlet hos oss prøve dem i 30 dager etter at de har blitt åpnet på julaften. Vi vet at vi har mange av Norges artigste julegaver, men dersom noen mot formodning skulle være misfornøyd kan de komme til oss å bytte eller få pengene tilbake, sier Andreas Niss, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Vanligvis opererer Elkjøp med at man kan prøve produktene man kjøper i 30 dager etter at man handlet dem.

Men i anledning jul løper altså denne perioden fra julaften i stedet. Eneste man trenger å huske er å ta vare på kvitteringen eller byttelappen.

Les også: iPad Air til jul? Ikke vent for lenge!

- Det spiller altså ingen rolle om man har gjort ferdig alle julegavene lenge før den store kvelden. Man kan likevel prøve produktene man pakker opp i 30 dager, og så eventuelt kommer tilbake til oss med dem etterpå, sier Niss.

Ordningen gjelder alle varer bortsett fra spill, filmer med brutt forseiling, mobiltelefoner og diverse større kjøkkenprodukter fra Epoq.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca. 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.