Gå videre til innhold
Prøver å lure nordmenn med falsk Elkjøp-SMS

Pressemelding -

Prøver å lure nordmenn med falsk Elkjøp-SMS

Nordmenn over hele landet mottar nå tekstmeldinger der det ser ut som de har vunnet en TV fra Elkjøp. - Dette kommer ikke fra oss. Slett SMS-en umiddelbart, er meldingen fra elektrokjeden.


I tekstmeldingen gis man inntrykket av at man er valgt ut til å motta en 55-tommers UHD-TV fra Samsung og det blir oppgitt en link som man må trykke på for å sikre seg premien.

- Dette er overhodet ikke noe vi står bak og vi oppfordrer nordmenn til å slette disse tekstmeldingene med det samme man får dem. Vi ville aldri gått frem på en slik useriøs måte eller brukt metoder som dette. Det er både trist og uheldig at noen benytter seg av vår merkevare og vårt navn for å forsøke å lure nordmenn på denne måten, og dette er ikke noe annet enn svindel, sier Atle Bakke, som er administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Tekstmeldingen som er sendt ut inneholder flere stavefeil mens ser ellers reel og ekte ut.

- Vi oppfordrer alle til å sjekke innholdet i slike meldinger nøye før man klikker seg videre og ikke minst før man legger igjen bankkortinformasjon, sier Elkjøp-sjefen.


- Kontakt oss hvis du er i tvil

Han ber dem som har mottatt lignende SMS, og som er i tvil om Elkjøp virkelig er avsender, om å kontakte kjeden via kundeservice på 81532000 eller via Facebook.com/elkjop.

- Vi forfølger alle brudd på bruk av Elkjøps navn og varemerke, og jobber også med å stoppe disse forsøkene på svindel. Dessverre er det ikke enkelt, da de som står bak utsendelsene er dyktige på å gjemme seg. Så lenge vi ikke vet hvem som står bak, har vi heller ikke mulighet til å stoppe utsendelsen av de falske tilbudene, sier Atle Bakke hos Elkjøp.

Elkjøps logo og merkevare har tidligere blitt benyttet i falske e-post, der det enten ble gitt inntrykk av at mottakeren har vunnet en konkurranse eller at man kunne få kjøpe en vare til en svært lav pris.


Siste skuddet på stammen er at det nå er opprettet en falsk Elkjøp-side på Facebook der man blant annet promoterer de fiktive konkurransene. Elkjøps reelle side på Facebook finnes
HER.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597
Stina Winther

Stina Winther

Pressekontakt Bærekraftsansvarlig og kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway