Gå videre til innhold
Råest og kulest på IFA i Berlin

Pressemelding -

Råest og kulest på IFA i Berlin

Teknologimessen IFA i Berlin er stor på de fleste vis: Gigantiske TV-skjermer, kolossal kreativitet og et ufattelig areal. Her er de største høydepunktene fra årets messe.

Messen, hvis fulle navn er Internationale Funkausstellung, åpnet sine dører for første gang i 1924, og i år besøkes den av snaue 7.000 journalister fra rundt 80 land. Samtidig viser 1.000 utstillere frem sine råeste, artigste, kuleste og mest innovative produkter.

I år domineres messen av enorme buede TV-skjermer, bærbare lydprodukter i alle muliger former og fasonger og teknologinyheter man kan på seg, som klokker, armbånd og kameraer.

I tillegg blir viktige mobilnyheter fra både Sony og Samsung også presentert under messen.

- De hippeste trendene

- Store selskaper som Philips, Samsung og LG har virkelig vist muskler innen TV-sektoren denne gang, og fokuset på flotte, buede TV-er med enten 4K- eller OLED-teknologi har vært veldig stort, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Elektronikkbransjen.

Hun poengterer at 4K og OLED nå er i ferd med å bli tilgjengelig for langt flere enn tidligere, og at dette er med på å gjøre årets messe enda mer interessant for det vanlige publikum - ikke bare for bransjefolk.

Her kan du lese mer om LGs OLED-modell på 55 tommer som nå selges til rekordlav pris

- Jeg tror aldri jeg har sett maken til besøk på messen! Det har vært fullt trøkk hver eneste dag, og representanter for bransjen dominerer i langt mindre grad enn tidligere, sier Ottemo.  

Hun mener også at trenden med produkter som skal hjelpe oss til å litt sunnere og friskere fortsetter for fullt.

- Dette ser vi innen flere sektorer. Vi har smartklokker som skal hjelpe oss med trening, hvitevarer som skal ta bedre vare på maten vår og kjøkkenmaskiner som lar oss lage retter helt fra grunnen av. Dette er nok noe vi kommer til å se enda mer av i årene som kommer, sier Ottemo.

Sony og Samsungs nye flaggskip

Innen mobilsektoren er det helt klart kvartetten Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact, Samsung Galaxy Edge og Samsung Galaxy Note 4 som er de største nyhetene på IFA.

Interessen rundt sistnevnte har vært så stor under messen at det regelrett har vært kø inn til utstillingen der nyvinningen vises frem.

- Note 4 er oppfølgeren til Note 3 og kan blant annet skilte med en skjerm på nesten 6 tommer. I tillegg til denne store skjermen er telefonen også utstyrt med en penn som kan brukes til en rekke smartfunksjoner. Store skjermer på mobiler er svært populært i Asia, og vi ser nå at trenden for alvor også har kommet hit til Europa og til Norden, sier salgsdirektør på Telecom hos Elkjøp, Torfinn Halvorsrud.

Han har også store forventninger til Sony Xperia Z3, som er oppfølgeren til kritikerroste Z2.

- I tillegg har Z3 Compact også blitt presentert her på IFA, som faktisk er oppfølgeren til Z1. Compact-telefonene til Sony er de første i sitt slag der man får en fullt spekket toppmodell i mindre format. Når produsentene lanserer ”mini”-utgaver av sine toppmodeller pleier de som regel å dra ned spesifikasjonene, men dette er ikke tilfelle med Compact-modellene til Sony, sier Halvorsrud.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway