Gå videre til innhold
Elkjøp reduserer nå bemanningen med 70 prosent i sine butikker, Elkjøp Travel og Dixons Travel, på Gardermoen. Foto: Elkjøp Norge
Elkjøp reduserer nå bemanningen med 70 prosent i sine butikker, Elkjøp Travel og Dixons Travel, på Gardermoen. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Reduserer bemanningen på Gardermoen etter nye tiltak

På bakgrunn av pressekonferansen Statsminister Erna Solberg holdt lørdag 14. mars kl. 18:00, reduserer Elkjøp bemanningen ved sine butikker på Gardermoen. 

– Det er med tungt hjerte at vi nå ser oss nødt til å redusere bemanningen med 70 prosent i våre butikker på Gardermoen, både innenlands og utenlands. Det viktigste for oss nå er å ta vare på våre ansatte som er berørt, fortsette vår kompetansekartlegging og gjøre det vi kan for å støtte våre kolleger i det som er en krevende situasjon, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Har fulgt utviklingen tett

Elkjøp Norge har over lengre tid fulgt utviklingen tett, sammen med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og retningslinjene fra Regjeringen.

- Det viktigste vi gjør nå, er å følge beredskapsplanen vår og fortsette å informere så hyppig og grundig internt som vi har gjort opp til i dag, sier han.

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway