Følg Elkjøp Norge

Reduserer bemanningen på Gardermoen etter nye tiltak

Pressemelding   •   mar 15, 2020 19:30 CET

Elkjøp reduserer nå bemanningen med 70 prosent i sine butikker, Elkjøp Travel og Dixons Travel, på Gardermoen. Foto: Elkjøp Norge

På bakgrunn av pressekonferansen Statsminister Erna Solberg holdt lørdag 14. mars kl. 18:00, reduserer Elkjøp bemanningen ved sine butikker på Gardermoen. 

– Det er med tungt hjerte at vi nå ser oss nødt til å redusere bemanningen med 70 prosent i våre butikker på Gardermoen, både innenlands og utenlands. Det viktigste for oss nå er å ta vare på våre ansatte som er berørt, fortsette vår kompetansekartlegging og gjøre det vi kan for å støtte våre kolleger i det som er en krevende situasjon, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Har fulgt utviklingen tett

Elkjøp Norge har over lengre tid fulgt utviklingen tett, sammen med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og retningslinjene fra Regjeringen.

- Det viktigste vi gjør nå, er å følge beredskapsplanen vår og fortsette å informere så hyppig og grundig internt som vi har gjort opp til i dag, sier han.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.