Gå videre til innhold
Elkjøp Nordic har levert rekordresultater i et sterkt halvår.
Elkjøp Nordic har levert rekordresultater i et sterkt halvår.

Pressemelding -

Rekordår for Elkjøp Nordic: Sterk vekst i hele Norden

Nye investeringer, økende nettsalg, iPhone-lanseringer og et umettelig behov for større kvalitets-TVer har lønt seg for elektrogiganten i 2017. I første halvår av 2017/18 økte konsernets omsetning med 8 prosent, mens resultatet økte med 17 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Elkjøp Nordic har igjen levert rekordresultater i et sterkt halvår. Veksten tilskrives nye investeringer, økende nettsalg, nye telefonlanseringer, sterk vekst innenfor gaming og TV. I perioden mai til oktober leverte Elkjøp Nordic en omsetning på 17,67 milliarder NOK, med et resultat på 448 millioner kroner.

Teamet til konsernsjef Jaan Ivar Semlitch har dermed levert det beste halvårsresultatet i selskapets historie, både når det gjelder omsetning og inntjening. - Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul, sier Semlitsch.


Distrubisjonsinvesteringer har gitt stor lønnsomhet

Store investeringer i et splitter nytt helautomatisk lager og systemer for automatisk varepåfylling, er noe av bakgrunnen til de gode resultatene.

- Disse investeringene har sikret en langt bedre tilgjengelighet av produkter i butikkene våre og betyr at kundene våre i langt større grad kan få det de ønsker hos Elkjøp til lave priser, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef for Elkjøp Nordic.

Konsernsjef for Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.


Høye veksttall

Alle de 416 butikker i Norden har bidratt til det rekordhøye resultatet. Norge, med både Elkjøp og Lefdal, leverte en vekst på 13 prosent sammenlignet med fjoråret, med en omsetning på 5,8 Mrd NOK. Elgiganten AB i Sverige omsatte for 5,3 Mrd NOK, en vekst på 9 prosent. Gigantti i Finland viser til samme vekst med 2,6 Mrd NOK i omsetning. Elgiganten AS i Danmark leverte en omsetning på 3,6 Mrd NOK, en vekst på 7 prosent sammenlignet med fjoråret.

Første halvår inkluderer ikke Elkjøp Nordics massive Black Friday-salg, hvor Elkjøp var den første innen varehandel i Norden, til å omsette varer for over en milliard NOK på en eneste dag (1,32 Mrd NOK).

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway