Gå videre til innhold
Elkjøp Nordic har levert rekordresultater i et sterkt halvår.
Elkjøp Nordic har levert rekordresultater i et sterkt halvår.

Pressemelding -

Rekordår for Elkjøp Nordic: Sterk vekst i hele Norden

Nye investeringer, økende nettsalg, iPhone-lanseringer og et umettelig behov for større kvalitets-TVer har lønt seg for elektrogiganten i 2017. I første halvår av 2017/18 økte konsernets omsetning med 8 prosent, mens resultatet økte med 17 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Elkjøp Nordic har igjen levert rekordresultater i et sterkt halvår. Veksten tilskrives nye investeringer, økende nettsalg, nye telefonlanseringer, sterk vekst innenfor gaming og TV. I perioden mai til oktober leverte Elkjøp Nordic en omsetning på 17,67 milliarder NOK, med et resultat på 448 millioner kroner.

Teamet til konsernsjef Jaan Ivar Semlitch har dermed levert det beste halvårsresultatet i selskapets historie, både når det gjelder omsetning og inntjening. - Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul, sier Semlitsch.


Distrubisjonsinvesteringer har gitt stor lønnsomhet

Store investeringer i et splitter nytt helautomatisk lager og systemer for automatisk varepåfylling, er noe av bakgrunnen til de gode resultatene.

- Disse investeringene har sikret en langt bedre tilgjengelighet av produkter i butikkene våre og betyr at kundene våre i langt større grad kan få det de ønsker hos Elkjøp til lave priser, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef for Elkjøp Nordic.

Konsernsjef for Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.


Høye veksttall

Alle de 416 butikker i Norden har bidratt til det rekordhøye resultatet. Norge, med både Elkjøp og Lefdal, leverte en vekst på 13 prosent sammenlignet med fjoråret, med en omsetning på 5,8 Mrd NOK. Elgiganten AB i Sverige omsatte for 5,3 Mrd NOK, en vekst på 9 prosent. Gigantti i Finland viser til samme vekst med 2,6 Mrd NOK i omsetning. Elgiganten AS i Danmark leverte en omsetning på 3,6 Mrd NOK, en vekst på 7 prosent sammenlignet med fjoråret.

Første halvår inkluderer ikke Elkjøp Nordics massive Black Friday-salg, hvor Elkjøp var den første innen varehandel i Norden, til å omsette varer for over en milliard NOK på en eneste dag (1,32 Mrd NOK).

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Kristian Willanger

Kristian Willanger

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver, Elkjøp Nordic 995 07 041

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway