Gå videre til innhold
Salget av store TV-skjermer tar av til OL

Pressemelding -

Salget av store TV-skjermer tar av til OL

OL-klare nordmenn kjøper store TV-skjermer som aldri før. - Vi har fått en ny folke-TV, sier salgssjef i Elkjøp.

Vinter-OL i russiske Sotsji står for døren, og hos Elkjøp merker man så absolutt at interessen er tiltagende.

- Det er typisk for nordmenn at vi kjøper ny TV til vinter-OL, noe vi spesielt merker på salget av de større TV-modellene våre de siste ukene. Det har rett og slett tatt helt av, sier Lars Hoel, som er salgssjef på Lyd & Bilde i Elkjøp Norge.

TV-markedet har vært inne i en utfordrende periode de siste månedene, men de siste to ukene har veksten i salget vært solid, og det er spesielt de større TV-skjermene folk nå vil ha.

- Ser vi på salget vårt av TV-er på 46 tommer eller mer har vi en vekst i salget de siste 14 dagene på hele 52 prosent i forhold til samme periode i fjor. For første gang ser vi også at TV-er på 55 tommer er mer populære enn de på 32 tommer. Vi kan faktisk si at 55-tommeren nå er den nye folke-TV-en, sier Hoel.  

Kjøper stadig større TV-er

Stiftelsen Elektronikkbransjen la denne uken frem ferske tall som viste at nordmenn i fjor kjøpte 415.000 TV-apparater. Av disse var 94 prosent LCD-skjermer.

31,2 prosent av skjermene som ble solgt i fjor var i klassen 44-54 tommer og andelen som kjøper over 55 tommer økte til 19 prosent - opp fra 12 prosent i 2012.

Og at det fremdeles er på TV man først og fremst ønsker å følge De Olympisk Leker virker fremdeles å være en sannhet.

En ny undersøkelse utført av Union Perduco, presentert torsdag i denne uken, viste at 60 prosent av de spurte primært skal følge OL via fjernsynsapparatet.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway