Gå videre til innhold
Salget av varmeovner tredoblet – design i vinden

Pressemelding -

Salget av varmeovner tredoblet – design i vinden

Sprengkulden som herjer om dagen gjør at salget av varmeovner er nær tredoblet på kort tid. Ola og Kari Nordmann går nå i større og større grad for designovner.


Store deler av Norge er inne i en periode med særs kalde temperaturer om dagen, og hos Elkjøp flyr varmeovnene ut av hyllene.

– Salget av varmeovner har tatt helt av de siste ukene, og sammenligner man starten av desember med starten av januar så har vi en tredobling i antall solgte produkter. Ser man på samme periode for et år siden er salget dobbelt så høyt nå, sier administrerende direktør Atle Bakke i Elkjøp.

De merket at salget av varmeprodukter tok av med det samme gradestokken begynte å vise blå tall.

– Det var nesten som å skru på en bryter! Etter at vi hadde hatt et et par kalde morgener på rad så vi umiddelbart at interessen før små og store ovner, samt varmepumper, tok skikkelig av. Kalde nordmenn trenger imidlertid ikke å være bekymret for at den store pågangen nå skal føre til tomme hyller. Vi er klare for vinteren og har fremdeles mange varmeovner på lager, sier Bakke.


Nordmenn går for design

At varmeovnene tiner opp frosne føtter og gir lun vinterstemning i norske hus og hjem er selvsagt det aller viktigste fremdeles. Men en ny trend er at ovnene i tillegg skal se stilige og fine ut.

– Ola og Kari Nordmann har helt tydeligvis fått øynene opp for designovnene, og det er disse produktene vi selger klart mest av i disse dager. Vi har blant annet en del modeller som er designet av kjente Bård Eker. Tiden da denne typen produkter var grå, triste og klumpete er definitivt fordi. Kundene våre vil ha noe som også kan passe i stua deres, sier Atle Bakke i Elkjøp.

Han ber videre nordmenn som vurderer å installere varmepumpe om å gjøre det allerede nå, slik at man er forberedt til neste eventuelle kuldebølge.

- I tillegg er man jo da allerede klar til de varme dagene som kommer i sommer. Mange glemmer nemlig at varmepumper også kan kjøle ned luft - ikke bare varme den opp, sier Bakke.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway