Gå videre til innhold
Salget av vifter og aircondition til himmels i julivarmen

Pressemelding -

Salget av vifter og aircondition til himmels i julivarmen

Salget av aircondition-løsninger har steget med solide 1.000 prosent i julivarmen. Meteorologisk institutt mener sommeren er den beste på årevis.

Juli måned har i år glimret til med strålende vær og høye temperaturer over store deler av landet, og det har fått Ola og Kari Nordmann til å ta grep for å holde seg kjølige i sommervarmen.

- De siste ukene har vi merket en markant oppgang i salget av vifter og aircondition-løsninger. Vi selger nå 340 prosent flere vifter enn på samme tid i fjor, mens salget av aircondition faktisk er over 1.000 prosent høyere enn det var i 2012 på denne tiden, sier administrerende direktør i Elkjøp, Andreas Niss.

Han mener det foreløpig er for tidlig å si om årets sommer og viftesalg blir like bra som forrige gang nedkjøling virkelig kom på agendaen i Norge – tilbake i 2009.

- Forrige kanonsommer, både for været og viftesalget, var tilbake i 2009. Da solgte vi hele 22.000 vifter her til land, samtidig som folk kunne nyte en rekke dager med maksimumstemperatur på 25 grader eller, sier Elkjøp-direktøren.

Beste juli-måned på flere år

Hos Meteorologisk institutt på Blindern forstår de godt at viftene rives vekk i butikkene. Det er nemlig årevis siden værgudene slo til på samme måte.

- Det har denne sommeren vært veldig tørt i store deler av landet, og flere værstasjoner ligger an til å sette rekord med hensyn til lav månedsnedbør. Ser man på Øst- og Vestlandet må man tilbake til 2006 for å finne like mange varme juli-dager, sier klimaforsker Reidun Gangstø.

Hun bemerker videre at det spesielt er antallet dager med temperaturer på 25 grader eller mer som har vært høyt så langt under årets sommer.  

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway