Gå videre til innhold
Sendte mobiltelefoner 30.000 meter til værs - SE VIDEO

Pressemelding -

Sendte mobiltelefoner 30.000 meter til værs - SE VIDEO

Tre kreative karer fra Skien bar på en himmelsk drøm i årevis. Se de unike bildene fra da stuntet deres ble til virkelighet.

- Vil dere være med å sende to mobiler og et kamera 30.000 meter til værs i en ballong?

Kristian Hjelbak i Elkjøp trodde knapt sine egne ører da han nylig ble stilt dette spørsmålet mens han var på jobb.

- Vi fikk et kreativt og artig innspill fra tre lokale entusiaster her i Skien og bestemte oss raskt for at dette var noe vi ville gjøre. Vi var jo litt usikre i starten på om de mente alvor med dette – vi hadde i alle fall aldri hørt om lignende prosjekt – men de insisterte på at dette var noe de skulle få til og da måtte vi jo bare bidra med vårt. Dermed sendte vi to Samsung Galaxy S6-telefoner, samt et GoPro-kamera, på en reise ytterst få teknologiske produkter får mulighet til å være med på, sier Hjelbak, som er varehussjef for Elkjøp Megastore i Skien.


(Videoen også kan lastes ned i bunn av denne artikkelen og kan brukes fritt redaksjonelt)


De to Galaxy-telefonene ble løftet til værs av en værballong fylt med helium, og målet var altså å komme rundt 30.000 meter opp fra jordens overflate.

Ballongen også utstyrt med et GoPro-kamera som sammen med den ene av mobilene filmet hele den spektakulære himmelferden fra start til mål.


- Ville se om det gikk an

– Vi ville rett og slett se om det gikk an for tre hobby-karer å gjennomføre noe slikt og dette er faktisk en drøm vi har hatt lenge. Vi tror ikke det er så veldig mange som har gjort noe lignende og det hele viste seg jo å være veldig moro! Ballongen kjøpte vi på nettet og på forhånd hadde vi tatt i bruk et tjeneste på nett som viste sånn cirka omtrent hvor farkosten kom til å lande. Da fikk vi samtidig en rute for hvor ballongen skulle gå. Faktisk viste det seg underveis at disse beregningene stemte overraskende bra, sier Fredrik Eckholdt - en av karene bak det kreative stuntet.

Når romferden var over sørget så en fallskjerm for at ballongen med telefonene og GoPro-kameraet ble fraktet kontrollert og sikkert ned mot jordens overflate igjen.


Auksjonerer bort den ene telefonen

GPS-senderen som farkosten også var utstyrt med gjorde guttene i stand til å følge ferden meter for meter og gjorde det også mulig å fatt i romfarer-telefonene ved reisens slutt.

- Etter en liten fjelltur greide vi å finne igjen farkosten. Den ene av telefonene ble ødelagt på turen mens den andre var hel og fin og den blir nå auksjonert bort til innekt for Kreftforeningen. Man får altså mulighet til å eie en splitter ny Samsung-telefon som har vært i selveste verdensrommet, samtidig som man støttet en god sak, sier Hjelbak med et smil.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway