Gå videre til innhold
Slik blir hverdagen litt enklere for tusenvis med varmepumpe

Pressemelding -

Slik blir hverdagen litt enklere for tusenvis med varmepumpe

Den er liten og nett men kan likevel gjøre hverdagen til 600.000 nordmenn enklere. Slik får du miljøet, lommeboken og hunden fornøyd.

Varmepumperevolusjonen har rullet over Norge i 20 år allerede, og per dags dato har 600.000 hjem her til lands skaffet seg en alternativ måte å varme opp huset eller hytta si på.

Teknologien bak varmepumpene er imidlertid meget avansert og nye EU- og EØS-regler gjør det nå ulovlig for privatpersoner å montere slikt utstyr selv.

Gjør bruken av varmepumper lekende lett

Men det er ikke alt ved varmepumper som har blir vanskeligere. Et nytt produkt på markedet sørger i det minste for at bruken av disse pumpene nå har blitt enda enklere.

Oppfinnelsen heter AirPatrol og er kanskje liten av størrelse, men den hvite boksen kan likevel sies å være klar for store oppgaver.

- Kort fortalt så sørger AirPatrol for at du enkelt via sms-teknologi kan styre varmepumpen din med en app på mobilen eller nettbrettet. Dette kan gjøres enten du skal starte oppvarmingen av hytta milevis unna, eller om du vil endre innstillingen på pumpen som henger på veggen i stua mens du er på vei hjem fra jobb, sier Arve Hegglund i AirPatrol Norge.

Han forteller videre at AirPatrol også har egen temperatursensor som gjør at du enkelt kan regulere romtemperaturen og på den måten både spare penger på strøm og være miljøvennlig.

- En annen fordel med AirPatrol er at den er utstyrt med eget batteri, som gjør at den fungerer selv om strømnettet skulle være nede. Man vil da få en alarm om at varmepumpen ikke fungerer lengre. Dermed kan man på en enkel og pålitelig måte overvåke om temperaturforholdene på hytta er slik de skal være, sier Hegglund.

- Funksjonen er veldig nyttig ved strømbrudd

Akkurat dette med hjelp ved strømbrudd er noe Norsk Varmepumpeforening NOVAP også trekker frem som meget nyttig.

Bruker man varmepumpe på feriestedet sitt kan slik hjelp være uvurderlig, mener foreningen.

- Vi er positive til produkter og tjenester som gjør det lettere for forbrukere å styre komforten og besparelsen de får med en varmepumpe. En funksjon som er veldig nyttig er varsling ved strømbrudd, noe som kan være veldig aktuelt dersom varmepumpen er montert på en hytte, sier informasjonssjef Einar Gulbrandsen.  

- Til og med hunden liker dette

Eirik Grøseth Sund fra Melhus gikk nylig til innkjøp av AirPatrol-løsningen, og har i sommer sluppet å komme hjem til et overopphetet hjem.

- Vi bruker Airpatrol når vi er borte på hytta for å sjekke temperaturen hjemme samt regulere temperaturen i huset slik at det er behagelig å komme hjem. Dette gjør vi både vinter og sommer. Huset vårt "koker" skikkelig om sommeren og vi bruker da varmepumpa til nedkjøling. AirPatrol fremstår for meg som et veldig enkelt verktøy som er lett tilgjengelig via telefonen og som fungerer hver gang, sier Sund.

Til og med menneskets beste venn, våre firbeinte kompiser, får en lettere hverdag med AirPatrol. I alle fall dersom man skal tro Inger Karin Reitan i Trondheim.

- Min mann og jeg bor i en leilighet i Trondheim med en hund som ikke liker varme. På hete sommerdager kan det bli virkelig bakende i leiligheten og AirPatrol sender oss da et varsel med det samme romtemperaturen blir for høy. Vi bruker så appen til å justere romtemperaturen og kjøle ned leiligheten. Når vi kommer hjem er gradestokken på et fornuftig nivå og hunden logrer og koser seg, sier Reitan.

AirPatrol er tilpasset både iOS- og Android-brukere og er tilgjengelig på norsk, dansk, svensk, engelsk og finsk.

Løsningen, som kan kjøpes hos Elkjøp for 2995 kroner, fungerer med de aller fleste varmepumpene man får på det norske markedet i dag.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597
Stina Winther

Stina Winther

Pressekontakt Bærekraftsansvarlig og kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway