Gå videre til innhold
Slik rengjør du TV-skjermen din på best måte

Pressemelding -

Slik rengjør du TV-skjermen din på best måte

Mange lurer på hvordan man best kan ta være på den fine TV-skjermen man har kjøpt. Her er tipsene.

Titusenvis av nordmenn handlet TV hos Elkjøp i fjor, og mange lurer på hvordan de på best mulig måte kan holde skjermen ren og pen.

- Vi får ofte spørsmål fra kundene våre om hvilket rengjøringsmiddel som er best for TV-skjermer og hvordan man helst bør gå frem for å være så skånsom som mulig. Og det er faktisk et sett med enkle forholdsregler man kan støtte seg til, sier innkjøpsdirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard.

Han trekker frem følgende tips for rengjøring av TV-skjermen:

  • Bruk et rensemiddel som ikke inneholder alkohol eller såpe og som er vannbasert- gjerne en gelespray. Slikt kan du kjøpe til en billig penge, blant annet hos Elkjøp.

  • Vær oppmerksom dersom du bruker den sedvanlige støvkluten til å rengjøre TV-en din. Denne kan ofte inneholde rester av andre rengjøringsmidler – med såpe og/eller alkohol, og bør dermed ikke brukes til TV-en.

  • Ikke bruk for mye rensemiddel om gangen og sprut på kluten – ikke direkte på TV-en. Spruter man direkte på TV-en, og er uheldig og bruker litt for mye, kan det renne nedover skjermen og inn i selve TV-en.

  • Det aller best å rengjøre TV-en når den er kald, gjerne når den har stått av i en periode. Mange skrur på apparatet og starter så rengjøringen. Unngå dette. Noe av rensemiddelet kan da fordampe fordi TV-en er varm og rengjøringen blir dermed ikke så bra som den kunne ha vært.

De aller fleste TV-er er i dag utstyrt med et tynt filter som ligger helt ytterst på skjermen og som absorberer lys.

Ved feil rengjøring over lang tid kan dette filteret bli skjoldete og dermed gi økt gjenskinn i TV-en, noe som igjen kan forringe TV-opplevelsen noe.


Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway