Gå videre til innhold
Slik rengjør du TV-skjermen din på best måte

Pressemelding -

Slik rengjør du TV-skjermen din på best måte

Mange lurer på hvordan man best kan ta være på den fine TV-skjermen man har kjøpt. Her er tipsene.

Titusenvis av nordmenn handlet TV hos Elkjøp i fjor, og mange lurer på hvordan de på best mulig måte kan holde skjermen ren og pen.

- Vi får ofte spørsmål fra kundene våre om hvilket rengjøringsmiddel som er best for TV-skjermer og hvordan man helst bør gå frem for å være så skånsom som mulig. Og det er faktisk et sett med enkle forholdsregler man kan støtte seg til, sier innkjøpsdirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard.

Han trekker frem følgende tips for rengjøring av TV-skjermen:

  • Bruk et rensemiddel som ikke inneholder alkohol eller såpe og som er vannbasert- gjerne en gelespray. Slikt kan du kjøpe til en billig penge, blant annet hos Elkjøp.

  • Vær oppmerksom dersom du bruker den sedvanlige støvkluten til å rengjøre TV-en din. Denne kan ofte inneholde rester av andre rengjøringsmidler – med såpe og/eller alkohol, og bør dermed ikke brukes til TV-en.

  • Ikke bruk for mye rensemiddel om gangen og sprut på kluten – ikke direkte på TV-en. Spruter man direkte på TV-en, og er uheldig og bruker litt for mye, kan det renne nedover skjermen og inn i selve TV-en.

  • Det aller best å rengjøre TV-en når den er kald, gjerne når den har stått av i en periode. Mange skrur på apparatet og starter så rengjøringen. Unngå dette. Noe av rensemiddelet kan da fordampe fordi TV-en er varm og rengjøringen blir dermed ikke så bra som den kunne ha vært.

De aller fleste TV-er er i dag utstyrt med et tynt filter som ligger helt ytterst på skjermen og som absorberer lys.

Ved feil rengjøring over lang tid kan dette filteret bli skjoldete og dermed gi økt gjenskinn i TV-en, noe som igjen kan forringe TV-opplevelsen noe.


Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597
Stina Winther

Stina Winther

Pressekontakt Bærekraftsansvarlig og kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway