Gå videre til innhold
Slik støvsuger du bilen grundig og effektivt

Pressemelding -

Slik støvsuger du bilen grundig og effektivt

Rusk, rask og støv i bilen etter vinteren? Ved hjelp av noen minutter og disse 12 tipsene får du støvsugd kjøretøyet ditt grundigere enn noen gang.

Påskeferien gir Kari og Ola Nordmann tid til skihygge, appelsiner i solveggen og rolige dager i byen.

Men hva med også å bruke noen påskeminutter på å få gjort noe man kanskje utsetter når dagene er hektiske og timene ikke strekker til?

- Mange av kundene våre spør oss i disse dager om effektiv vårrengjøring, og mange vil også ha tips og veiledning når det gjelder valg og bruk av støvsuger. Når det gjelder støvsuging av bil er det viktig å tenke på at det faktisk finnes egne modeller som er spesiallaget til dette og som kan gjøre jobben både enklere og mer lystbetont, sier Espen Nordheim, innkjøpssjef i Elkjøp Nordic for småvarer.

Han minner om at man ikke bare får en generelt mer velstelt bil ved å støvsuge, men at dette også bidrar til bedre luft i kupeen samt at man kan redusere mengden av pollen. 

Nordheim trekker frem følgende 12 tips for støvsuging av bilen din:

1. Velg en støvsuger som passer til rengjøring av bilen din. Denne bør ha flere munnstykker slik at du kommer til over alt i bilen, for eksempel et smalt et, et bredere munnstykke til seter og et med mykt børstehode.

Har du mistet et eller flere av munnstykkene, eller trenger noen som er spesialtilpasset bil, er det fullt mulig å skaffe disse.

 2. Vurder om rengjøringen blir enklere med en håndholdt støvsuger-modell. Dersom du ikke har enkel tilgang til et strømuttak bør du følgelig gå for en støvsuger som går på batteri. 

3. Fjern alle gjenstander, saker og ting som måtte ligge i bilen, inkludert flasker, papirkrus, papir og annet søppel.

4. Ta ut gulvmattene og rist dem kraftig slik at småstein og annet rusk faller av. Bruk støvsugeren til å rengjøre disse etterpå.

5. Støvsug gulvet i bilen først. Her vil det alltid befinne seg mest støv og rusk.

6. Skyv setene så langt frem og så langt bak som mulig, for å få rengjort godt under. Her må man kanskje ta i bruk et lengre munnstykke for å komme skikkelig til.

7. Bruk det mindre munnstykke for å støvsuge rundt gasspedaler samt i områdene mellom setene og midtkonsollen.

8. Sjekk om gulvmattene har søl eller flekker som ikke kan fjernes med støvsugeren. Rengjør disse med vann og såpe, eventuelt med rensemiddel.

9. Bruk et mykere munnstykke for å støvsuge dashbordet, dørene og på begge sider av sidevinduene.

10. Bruk det myke munnstykket også til å rengjøre setet, og vær forsiktig hvis du har skinnseter. Pass på at du får med deg rusk som kan ha kommet seg ned mellom setet og seteryggen.

11. Åpne bakluken, ta ut eventuelle gjenstander som ligger der og støvsug så rusk og rask. 

12. Strø natron på gulvmattene for å få vekk eventuell dårlig lukt. Støvsug mattene etterpå for å fjerne pulveret.

Les mer her om Elkjøps støvsugere, både til bil og til annet bruk

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway