Gå videre til innhold
Slik tar du vare på mobiltelefonen i vinterkulden

Pressemelding -

Slik tar du vare på mobiltelefonen i vinterkulden

Hvorfor blir mobilen din påvirket av snø og kulde og hvordan passer du best på telefonen din i kulda? Her er tipsene.

Alle elektroniske produkter, mobiltelefoner inkludert, vil kunne bli påvirket av snø og kulde. Batterikapasiteten kan bli redusert og displayet kan virke seigt og tregt - for å nevne noe.

- Dersom man husker noe av det man lærte i naturfag på barneskolen vet man at kjemiske og fysiske prosesser kan bli tregere jo kaldere er det, og det er nettopp dette man ser også med dagens smarttelefoner. I tillegg kan tørr vinterhud gjøre at man får et inntrykk av at skjermen på mobilen virker dårligere, sier Torfinn Halvorsrud, salgsdirektør på Telecom hos Elkjøp. 

Han mener enkelte også vil ha utfordringer knyttet til kondens, men at dette er et mindre problem totalt sett. Vil man gardere seg 100 prosent mot dette er det nå flere gode vanntette modeller på markedet.

Skal tåle en real norsk vinter

Men hvor mye er det egentlig meningen av dagens høyteknologiske telefoner skal tåle?

- Alle mobiler som selges på det norske markedet skal kunne tåle norsk vintervær, så lenge man holder seg innenfor produsentenes generelle anvisninger og bruker sunn fornuft. Man skal kunne bruke telefonen akkurat som på sommeren, men det sier seg nesten selv at det vil være en fordel å prøve å holde mobilen så varmt og tørr som mulig, sier Halvorsrud. 

Et tips som kan hjelpe vinterkalde mobiler er å ha telefonen i en lomme nær kroppen din slik at du unngår at den blir alt for kald.

Innerlomma er i så måte en god oppbevaringsplass for mobilen når du er ute. Her må man imidlertid være noe obs på kondens.

- Hvis du bruker mobilen en stund, slik at den blir kald, og deretter legger den i en varm innerlomme, vil det kunne oppstå kondens. For å unngå kondens bør oppvarmingen av mobilen skje så gradvis som mulig. Den enkleste og mest gjennomførbare måten kan det være å legge mobilen i en kjølig yttergang i når du kommer hjem, og hente den inn i stua senere, sier Halvorsrud.

Et annet triks kan være å skaffe seg et mobildeksel eller et etui. Disse vil til en viss grad være med å beskytte mobilen mot kaldt vær.

Ingen stor pågang av vinterskadde mobiler

Når det gjelder spørsmålet om det finnes mobiler på markedet i dag som tåler kulde bedre enn andre, så er svaret her i det store og hele "nei".

Ren motstand mot kulde er relativt lik fra modell til modell og fra produsent til produsent.

- Vannresistente modeller kan som nevnt være en liten fordel, og her har både Sony og Samsung veldig gode modeller. Noen modeller har nå også såkalt "hanskemodus", som betyr at berøringsskjermen kan betjenes også med hansker, forutsatt at de ikke er for tykke. Vi i Elkjøp har i tillegg vanter der det er sydd inn ørlite metall i fingertuppene, slik at man veldig enkelt kan bruke skjermen uten å ta av vantene, sier Halvorsrud.

Trass i at mange opplever visse utfordringer med mobiltelefonene sine vinterstid, har verken Elkjøp eller verkstedene kjeden samarbeider med registrert noen oppgang i antallet reparasjoner den siste tiden.

Halvorsrud mener dette beviser at snø og kulde ikke biter på dagens mobiltelefoner i særlig stod grad. 

- Man skal kunne stole på at mobilen fungerer, selv når det er kaldt snøvær ute. Vi får inn en begrenset mengde mobiltelefoner med fuktskader og synlige skader for tiden, men slik er det også midt på sommeren, når kundene våre tar med seg telefonen på stranden eller bruker den i ferieaktiviteter, sier Halvorsrud. 

Han mener at en trygghetsavtale for mobiltelefonen kan være et godt alternativ for de som ønsker å sikre seg ekstra godt. Da vil man være dekket dersom uhell og fuktskader skulle ødelegge mobilen.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway