Gå videre til innhold
Sliter med nye TV-er (Se video)

Pressemelding -

Sliter med nye TV-er (Se video)

Halvparten av oss har problemer med å bruke moderne TV-apparater, viser en ny undersøkelse. Her er de fem tingene folk sliter mest med.  

Før i tiden var fjernsynsapparatene så enkle å betjene at alle klarte det. I dag er nye TV-er fylt med mange funksjoner og kan brukes til mye mer enn tradisjonell TV-titting.

– Utviklingen på dette området har gått svært fort, og det virker som det er vanskelig å henge med i svingene for mange, sier kategoridirektør Andreas Westgaard i Elkjøp.

Se video om nordmenns utfordringer med ny TV-teknologi her!

Ifølge en undersøkelse YouGov har gjort for Elkjøp, synes 50 prosent at det er vanskelig å utnytte alle mulighetene den nye teknologien gir.

– Ut fra hva folk spør om i butikkene våre, er det særlig er fem ting folk har problemer med, sier Westgaard.

1. Å koble TV-en til trådløst hjemmenettverk og andre enheter på nettverket (nettbrett ol.)

2. Koble TV-signalet rett inn i TV-en ved hjelp av kortleser (IDTV) uten å gå veien om digitalboks.

3. Optimalisere billedinnstillingene.

4. Koble til ekstern lyd.

5. Samle fjernkontrollene i én universell fjernkontroll.

– Mye av dette er ikke helt enkelt. Vårt generelle råd er at folk ikke må være redd for å spørre. Og stadig flere ber oss hjelpe dem å sette opp systemet hjemme, sier han.

Når utstyret først er riktig koblet opp, er det ikke vanskelig å bruke.

– Problemet er å komme i gang, sier Westgaard.

Smart, men vanskelig

Rundt halvparten av alle TV-er som selges i dag er såkalte smart-TV-er. Det vil si at de har applikasjoner som gjør at du kan surfe på nettet, bestille filmer eller sjekke sosiale medier.

I følge undersøkelsen synes én av fire at det er vanskelig eller svært vanskelig å bruke smartfunksjonen på TV-en.

Ny TV til fotball-VM? Ta en nærmere titt på det enorme utvalget av TV-er som finnes i dag

– En kunde kan ha hørt om Netflix, men vet ikke helt hva det er. Samtalene vi har med kundene har derfor gått fra å være rene produktpresentasjoner til å bli en dialog om løsninger for den enkelte, sier Westgaard.

I takt med at skjermene er blitt tynnere, har også interessen økt for å koble ekstern lyd til fjernsynet.

– Kvaliteten på TV-bildet har hatt en rivende utvikling, men lyden har ikke hengt med. Jo smalere skjerm, desto dårligere lyd, sier Per-Mårten Olsrud, salgssjef for forbrukerelektronikk i Bose Norge.


Gromlyd til besvær

Men å koble sammen lydanlegg og TV er også noe mange har problemer med, i følge Elkjøps undersøkelse. Hver tredje av oss synes det er vanskelig eller svært vanskelig.

– Det er de store surroundsystemene, med bass og fem høyttalere, som folk sliter med å installere selv, sier Olsrud i Bose.

Han tror de fleste greier å sette opp enklere lydanlegg, som lydplanker og lydsokler, på egenhånd.

I følge Olsrud har de femdoblet salget av slike lydanlegg på bare et par år.

– Mye av det folk ser på TV i dag, som serier og sportsarrangementer, har svært god lyd. En standard TV-høyttaler greier ikke gjengi det fullt ut, sier han.

Også Elkjøp merker at spesielle begivenheter øker interessen for avansert utstyr.

– Særlig i forkant av store sportsarrangementer merker vi at folk ønsker å bytte til større skjerm og bedre lyd. Folk vil ha stadionfølelsen hjemme i stua, sier Andreas Westgaard i Elkjøp


Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway