Gå videre til innhold
Solid vekst i omsetningen gir ny Elkjøp-rekord

Pressemelding -

Solid vekst i omsetningen gir ny Elkjøp-rekord

Med en omsetningsvekst på over 3 milliarder og 9 prosent leverer Elkjøp nok et rekordresultat. Solid salg av mobiltelefoner, PC-er og spillutstyr er blant faktorene bak.

Elektroaktøren kan dermed se tilbake på nok et år med økende omsetning, bedring i resultatet og stigende markedsandeler.

- Dette er «all time high», sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef i Elkjøp Nordic AS.


Det norske markedet størst

- Hele konsernet og virksomheten i alle land leverer jevnt over solid, både på omsetning og driftsresultat. Stadig flere kunder i Norden velger å handle hos oss, noe vi er ydmyke ovenfor og selvsagt veldig glad for. Spesielt gledelig er det å se at nettkundene i enda større grad enn tidligere finner produktene de leter etter hos oss, sier Jaan Ivar Semlitsch.

Konsernets omsetning i regnskapsåret 2017/2018 landet på 37,3 milliarder kroner, opp fra 34,2 milliarder i fjor, noe som tilsvarer en vekst på 9 prosent. Driftsresultatet endte på 1.115 millioner kroner, opp fra 1.005 millioner året før.

Elkjøp er markedsleder i alle nordiske land og det norske markedet er konsernet største målt i kroner og øre.


Mobiler, PC-er og spillutstyr

Semlitsch trekker blant annet frem vekst innen salget av mobiltelefoner, PC-er og spillutstyr når han skal forklare hvorfor 2017/2018 ble så bra som det ble.

- Spesielt med hensyn til spillutstyr er utviklingen meget gledelig. Her satte vi for et par år siden i gang en større strategisk satsning og denne begynner nå virkelig å bære frukter. Også innen mobiltelefoner og PC-er velger kundene nå i stadig større grad oss, sier Semlitsch.

Han legger også til at utviklingen innen kundetilfredshet er meget oppløftende. Selskapets egen måling Happy or Not, plassert ved utgangen til alle varehus, viser at over 91 prosent av kundene er fornøyd idet de forlater kjedens butikker etter endt handel.

Salget av tjenester og kjøkken blir en viktig del av Elkjøps satsning fremover. I tillegg vil konsernet øke satsingen på B2B-markedet.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 415 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway