Følg Elkjøp Norge

Svart fredag tar av i Norge

Pressemelding   •   nov 26, 2014 07:00 CET

Handledagen Black Friday har kommet til Norge for å bli. – Vi opplever stor vekst knyttet til dette konseptet, sier Atle Bakke i Elkjøp.

Årets Black Friday faller på 28. november, og fra Elkjøp meldes det at man i år satser større på denne handledagen enn noen gang tidligere.

- Vi ser at dette er noe kundene våre liker og vil ha mer av, og veksten rundt konseptet har vært meget solid. I fjor omsatte vi for 70 prosent mer på Black Friday enn i 2012, og vi forventer ytterligere vekst i år, sier administrerende direktør Atle Bakke i Elkjøp.

Les mer om gode Black Friday-tilbud fra Elkjøp her!
 
Tradisjonen kommer opprinnelig fra USA, hvor Black Friday alltid blir avholdt dagen etter Thanksgiving. Dagen har tradisjonelt sett markert begynnelsen på julehandelen, og blir kjennetegnet av at handelsstanden tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom.

- I år kliner vi skikkelig til, og kundene våre kan starte Black Friday-handelen allerede fra midnatt på Elkjop.no. Varehusene åpner allerede klokka 07.00 og timen frem til 08 er det mye å hente. Det blir flere og bedre tilbud enn noen sinne, sier Bakke.

Gode julegavetips du sikrer til en svært god pris denne dagen er:

- Alle typer iPad - satt ned med 500 kroner

- Playstation 4 med GTA  V til 3.690 kroner

- Kenwood Major Classic kjøkkenmaskin til 1.495 kroner

- Samsung vaskemaskin WW9000 til 9.995 kroner

- Acer Aspire V3-371 bærbar PC med 13,3-tommers skjerm til 3.995 kroner

- Samsung 55-tommers 3D Smart LED-TV til 9.995 kroner

Det finnes mange forklaringen på hvorfor Black Fridayhar fått navnet sitt. Én av disse skal være at trafikken i Philadelphia, der man først brukte begrepet, var usedvanlig tung denne dagen.

En annen forklaring skal være at Black Friday er dagen da mange butikker i USA endelig begynner å tjene penger i løpet av et kalenderår, og at man dermed beveger seg fra røde til svarte regnskapstall.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.