Gå videre til innhold
Svart fredag tar av i Norge

Pressemelding -

Svart fredag tar av i Norge

Handledagen Black Friday har kommet til Norge for å bli. – Vi opplever stor vekst knyttet til dette konseptet, sier Atle Bakke i Elkjøp.

Årets Black Friday faller på 28. november, og fra Elkjøp meldes det at man i år satser større på denne handledagen enn noen gang tidligere.

- Vi ser at dette er noe kundene våre liker og vil ha mer av, og veksten rundt konseptet har vært meget solid. I fjor omsatte vi for 70 prosent mer på Black Friday enn i 2012, og vi forventer ytterligere vekst i år, sier administrerende direktør Atle Bakke i Elkjøp.

Les mer om gode Black Friday-tilbud fra Elkjøp her!
 
Tradisjonen kommer opprinnelig fra USA, hvor Black Friday alltid blir avholdt dagen etter Thanksgiving. Dagen har tradisjonelt sett markert begynnelsen på julehandelen, og blir kjennetegnet av at handelsstanden tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom.

- I år kliner vi skikkelig til, og kundene våre kan starte Black Friday-handelen allerede fra midnatt på Elkjop.no. Varehusene åpner allerede klokka 07.00 og timen frem til 08 er det mye å hente. Det blir flere og bedre tilbud enn noen sinne, sier Bakke.

Gode julegavetips du sikrer til en svært god pris denne dagen er:

- Alle typer iPad - satt ned med 500 kroner

- Playstation 4 med GTA  V til 3.690 kroner

- Kenwood Major Classic kjøkkenmaskin til 1.495 kroner

- Samsung vaskemaskin WW9000 til 9.995 kroner

- Acer Aspire V3-371 bærbar PC med 13,3-tommers skjerm til 3.995 kroner

- Samsung 55-tommers 3D Smart LED-TV til 9.995 kroner

Det finnes mange forklaringen på hvorfor Black Fridayhar fått navnet sitt. Én av disse skal være at trafikken i Philadelphia, der man først brukte begrepet, var usedvanlig tung denne dagen.

En annen forklaring skal være at Black Friday er dagen da mange butikker i USA endelig begynner å tjene penger i løpet av et kalenderår, og at man dermed beveger seg fra røde til svarte regnskapstall.

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway