Gå videre til innhold
Tatt fullstendig på sengen av de ansattes skjortekupp

Pressemelding -

Tatt fullstendig på sengen av de ansattes skjortekupp

Elkjøp-ledelsen trodde valget var enkelt men de ansatte fikk det siste ordet. - Vi ble tatt på sengen, sier direktør Andreas Niss.

Elektronikkjeden Elkjøp byttet nylig ut sin logo for første gang siden 1979, og da måtte også selgernes uniform skiftes ut.

Elkjøps ledelse hadde i utgangspunktet sett for seg at det allerede eksisterende antrekket med hvit skjorte skulle videreføres, men fikk seg en overraskelse da dommen fra de ansatte kom.

- Vi ble definitivt tatt på sengen da resultatet fra avstemningen kom. Ja, jeg vil nesten kalle det et kupp! Vi er opptatt av at våre medarbeidere skal få påvirke egen arbeidssituasjon, men hadde nok sett for oss at oss for de hvite skjortene skulle videreføres. Men de ansatte sa altså "nei takk", og da må vi jo bare rette oss etter det, sier administrerende direktør i Elkjøp, Andreas Niss.

Via en SMS-avstemning fikk omlag 5.000 Elkjøp-medarbeidere i hele Norden sagt klart ifra om hvordan de mente de skulle være kledd på jobb.

- Flott at vi fikk bestemme selv

Og at uniformen til slutt ble bestående av blå skjorte uten slips falt i meget god jord.

- Jeg syns det er utrolig flott at vi fikk bestemme hvordan det nye antrekket skulle være. Det viser at våre ledere har forståelse for våre ønsker og tanker rundt egen arbeidsplass, sier Jaqueline Truong, som er NK Lyd & Bilde ved Elkjøps varehus på Lørenskog utenfor Oslo.

Hennes kollega, Lydansvarlig Martin Jordet, er saktens enig.

- Jeg syns de nye uniformene er veldig kule og ikke minst behagelige å gå i. Jeg likte at vi fikk velge selv, sier Jordet. 

Kan gi økt engasjement og bedre trivsel

Arbeidspsykolog Morten Wiig Bjorland hos Solid Psykologkompetanse mener Elkjøps beslutning om å la de ansatte selv få bestemme sine arbeidsantrekk, kan føre til økt engasjement og trivsel på arbeidsplassen.

- Tiltak som gir ansatte innflytelse på avgjørelsesprosesser på ulike plan i virksomheten, gir generelt sett grobunn for større engasjement og ansvarsfølelse, samt mer effektive bedrifter. Forskning på arbeid om helse tyder også på at arbeidstakerens opplevelse av kontroll, innflytelse, eller det å føle seg sett/hørt, er av betydning for å forebygge sykefravær, sier Bjorland.

Han understreker videre at beslutninger som er demokratisk forankret, som Elkjøps SMS-avstemning i dette tilfellet, i tillegg vil få mer legitimitet.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway