Gå videre til innhold
Varmerør-tabbe sender ovnssalget hos Elkjøp til himmels

Pressemelding -

Varmerør-tabbe sender ovnssalget hos Elkjøp til himmels

Det begynte som en uskyldig feil i forbindelse med anleggsarbeid og endte med en kø av kalde Oslo-borgere. - Ovnssalget har tatt helt av, sier Elkjøp-sjef.

Salget av varmeovner hos Elkjøp tok fullstendig av i Oslo-området torsdag, etter at en tabbe ved anleggsarbeid førte til at fjernvarmeleveransen fra Hafslund knelte.

Hos Elkjøp fikk de sin fylle hyre med å utstyre kalde borgere i hovedstaden med ovner i alle størrelser og fasonger.

- Vi merket umiddelbart at salget tok seg opp noe voldsomt - fra den ene dagen til den andre. Enkelte av butikkene våre melder om over ti ganger høyere salg av varmeovner torsdag i forhold til dagen før, sier administrerende direktør i Elkjøp, Andreas Niss.

Ifølge Niss var det imidlertid ikke bare var frustrerte privatpersoner som hutrende fant veien til varehusene hans.

- Vi har også hatt besøk av usedvanlig mange som har kjøpt inn ovner til arbeidsplassene sine, det være seg kontorer eller skoler. En kunde ved varehuset vårt på Slependen kom innom og kjøpte 25 varmeovner til sine frosne arbeidstakere, sier Niss.

Trass i den voldsomme ovnsinteressen de siste dagene forsikrer Elkjøp-direktøren at de har varmeprodukter nok på lager til alle som skulle ha behov.

Informasjonssjef i Hafslund Varme, Truls Jemtland, beklaget torsdag ulempene som tabben ved anleggsarbeidet hadde ført med seg, og lovet samtidig at de som hadde blitt rammet skulle få refundert 1.000 kroner dersom de på eget initiativ gikk til anskaffelse av en ny varmeovn.

Emner

Kategorier

Regions


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway