Gå videre til innhold
Viftesalget avslører forrige kanonsommer

Pressemelding -

Viftesalget avslører forrige kanonsommer

Når var egentlig forrige supersommer i Norge? I fjor? Året før? En noe spesiell statistikk gir deg svaret.

At Ola og Kari Nordmann er veldig opptatt av sommerværet er en opplest og vedtatt sannhet.

Men når var egentlig forrige supersommer? Var det i fjor? Året før? Eller kanskje enda tidligere?

-Vi må nok tilbake til 2009 for å finne forrige sommer som var virkelig god – i alle fall dersom man lar viftesalget tale for seg. Da var salget virkelig i vinden og vi solgte hele 22.000 vifter her til lands. Til sammenligning gikk det 8.500 vifter i fjor, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Ved Meteorologisk institutt på Blindern bekreftes de luftige fakta fra elektrokjeden.

-Ser man på statistikk for antall dager med maksimumstemperatur på 25 grader eller mer på Blindern for månedene mai til august siden 2000 de siste seks årene, er 2009 blant årene som topper klart, sier forsker Jostein Mamen.

Samme trend viser seg også når det gjelder salget av aircondition. For mens elektronikkjeden solgte 914 slike løsninger i fjor, forsvant 3.140 ut av butikken i 2009 – en forskjell på hele 343 prosent.

Vifter og aircondition er naturlig nok to av Elkjøps aller fremste sesongprodukter, og ser man på salget av førstnevnte i vintermåneden februar i fjor solgte ikke elektrokjempen mer enn 29 stykker.

Kan ikke utelukke viftekrise

Norge har de siste årene opplevd både smørkrise og pinnekjøttekrise rundt juletider, og skulle det vise seg at sommerværet 2013 virkelig tar av – ja da kan det faktisk blåse opp til å bli viftekrise også.

-Vi har lagrene fulle av vifter, men skulle man få noen uker på rad med godt og varmt sommervær kan det fort bli rift. Spesielt dersom hele Norden får fint vær samtidig. Selv eksperter har problemer med å spå sommerværet og det gjør det veldig utfordrende å bestille inn riktig antall fra år til år, sier Andreas Niss.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway