Gå videre til innhold
Vil se fotball-VM på kjempeskjerm

Pressemelding -

Vil se fotball-VM på kjempeskjerm

– Vi har hatt markant økning i tv-salget i det siste, og interessen for de største skjermene har økt spesielt mye, sier TV-sjefen i Elkjøp.


Totalsalget av tv-er hos Elkjøp den siste tiden har steget med 40 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Salget av skjermer på 61 tommer og større har økt med over 600 prosent i forhold til samme periode i fjor. Og selv om økningen er fra et relativt lavt nivå, er det en klar trend at folk søker stadionfølelsen hjemme i egen stue under fotball-VM, sier kategoridirektør Andreas Westgaard i Elkjøp.

Han forteller at enkelte snuser på tv-skjermer på opptil 75 tommer, og at nysgjerrigheten knyttet til nyvinninger som Ultra High Definition (UHD) og buede skjermer også er økende. 

– At nordmenn er på utkikk etter ny tv i forbindelse med større idrettsarrangementer så vi også under OL i Sotsji nå i vinter, da salget av de større modellene steg med over 50 prosent. Tv-en er fremdeles det viktigste samlingspunktet for både store og små i stua, og dette merker vi spesielt ved større begivenheter – uansett om det er Romøren eller Ronaldo som skal i ilden, sier Westgaard.


Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway