Gå videre til innhold
Vil se fotball-VM på kjempeskjerm

Pressemelding -

Vil se fotball-VM på kjempeskjerm

– Vi har hatt markant økning i tv-salget i det siste, og interessen for de største skjermene har økt spesielt mye, sier TV-sjefen i Elkjøp.


Totalsalget av tv-er hos Elkjøp den siste tiden har steget med 40 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Salget av skjermer på 61 tommer og større har økt med over 600 prosent i forhold til samme periode i fjor. Og selv om økningen er fra et relativt lavt nivå, er det en klar trend at folk søker stadionfølelsen hjemme i egen stue under fotball-VM, sier kategoridirektør Andreas Westgaard i Elkjøp.

Han forteller at enkelte snuser på tv-skjermer på opptil 75 tommer, og at nysgjerrigheten knyttet til nyvinninger som Ultra High Definition (UHD) og buede skjermer også er økende. 

– At nordmenn er på utkikk etter ny tv i forbindelse med større idrettsarrangementer så vi også under OL i Sotsji nå i vinter, da salget av de større modellene steg med over 50 prosent. Tv-en er fremdeles det viktigste samlingspunktet for både store og små i stua, og dette merker vi spesielt ved større begivenheter – uansett om det er Romøren eller Ronaldo som skal i ilden, sier Westgaard.


Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway