Gå videre til innhold
VM-feber gir kraftig økning i TV-salget

Pressemelding -

VM-feber gir kraftig økning i TV-salget

Mens de norske utøverne i Falun skaffer seg stadig nye gullmedaljer, skaffer Ola Nordmann seg ny TV til ski-VM. - Vi har hatt en kraftig oppgang i salget den siste uken, sier salgssjef.

VM-feberen herjer Norge for tiden og at nordmenn vil ha like godt utstyr i stua som utøverne har i sporet i Sverige har elektronikkjeden Elkjøp fått merke.

– Salget av TV-er den siste uken er opp nesten 40 prosent sammenlignet med tilsvarende uke i fjor, da salget også var meget solid opp mot OL. Det er med andre ord lite som gir nordmenn mer lyst til å oppgradere TV-stua enn heftige gull- og jubelscener fra et ski-VM, sier salgssjef i Elkjøp Norge, Lars Hoel.


Store skjermer til store øyeblikk

Og mens Johaug, Bjørgen og resten av heltene i Falun går for gull, går TV-kjøpere her hjemme for stadig større TV-er.

Totalt er over halvparten av VM-favorittene skjermer på over 50 tommer og mange går for 65-tommere og til og med giganter på 75 og 78 tommer.

– At nordmenn er på utkikk etter ny TV i forbindelse med større idrettsarrangementer så vi også under OL i Sotsji og under fotball-VM nå i sommer. TV-en er fremdeles det viktigste samlingspunktet for både store og små i stua, og dette merker vi spesielt ved større begivenheter – uansett om det er Romøren eller Ronaldo som skal i ilden, sier Hoel.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway